PSD și PNL au transformat Oțelu Roșu în câmp de război! Acuzații de mită electorală, bătaie în toată regula și mașini distruse!

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Ultimele zile de campanie electorală au oferit scene dramatice la Oțelu Roșu, unde simpatizanții PSD și PNL s-au bătut crunt, s-au urmărit prin oraș pentru a se răfui și și-au avariat mașinile. Totul, ca urmare a unor sesizări de cumpărare a alegătorilor. Acum, și unii, și alții, dau cu subsemnatul la Poliție și Parchet!

Aseară, târziu, în cartierul Mal din Oțelu Roșu s-au cărat pumni, s-au adresat injurii și amenințări și s-au avariat autoturisme. Protagoniști au fost susținători și parte din staffurile de campanie ale candidaților PSD și PNL, Luca Mălăiescu, actualul edil-șef, respectiv Magda Lungu, fostul viceprimar. De la ce a izbucnit scandalul e greu de spus, fiecare tabără dând vina pe cealaltă. Informațiile oficiale la această oră, venite de la Cecilia Dăneț, purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, spun următoarele: „La data de 31 mai, în jurul orei 23.23, polițiștii orașului Oțelu Roșu au fost sesizați cu privire la un scandal petrecut în cartierul Mal din Oțelu Roșu, în context electoral. Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit că între mai multe persoane din Oțelu Roșu a izbucnit un scandal. În urma conflictului, două persoane au fost rănite, un bărbat în vârstă de 20 de ani și un altul în vârstă de 28, ambele fiind transportate la spitalul din Caransebeș pentru îngrijiri medicale, fără a rămâne internate. De asemenea, un număr de cinci autoturisme au fost avariate. Polițiștii au început cercetările față de trei bărbați, de 25, 28 și 32 de ani, toți din Oțelu Roșu, pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, loviri sau alte violențe, amenințare și distrugere”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157668753165612″]

Social-democrații susțin că totul a plecat de la candidatul PNL, Magda Lungu, care și-ar fi trimis oamenii pentru a-i mitui pe alegătorii din cartierul Mal. Ar dovedi asta printr-o înregistrare, în care un tânăr ar vorbi ceva despre niște bani. Totodată, spun că liberalii nu aveau ce căuta atât de târziu la oameni acasă, după ora 23, și că e evidentă tentativă de corupere. În tot acest scandal apar într-un fel sau altul și cei doi candidați. Luca Mălăiescu a declarat pentru Express de Banat că nu a fost implicat direct și că el personal nu a văzut-o nici pe Magda Lungu, contracandidata sa, în zona în care a avut loc scandalul. Acesta a povestit că toată zarva a fost iscată de un bărbat de 32 de ani, care s-ar fi recomandat a fi șeful de campanie al Magdei Lungu.

SRI-ist, în campanie la miezul nopții?!

„Pe mine m-a sunat o persoană care locuiește în cartierul Mal, că s-a iscat o ceartă între locatarii deranjați de ora târzie la care se făcea campanie, 23.30, și de atitudinea bărbatului care spunea că acordă bani contra votului pentru Magda. Am trimis în zonă și eu băiatul care era în oraș la ora aceea ca să vadă despre ce este vorba. Băiatul mi-a spus că șeful de campanie al PNL a venit cu o mașină de București și că probabil e băut, că altfel nu se explică de ce după ce locuitorii din cartier au anunțat Poliția, a fugit de la fața locului, avariind mai multe mașini, printre care și mașina fiului meu. Eu am ajuns prea târziu, însă m-am întâlnit pe drum cu o mașină care venea dinspre Mal. Într-adevăr, am întors mașina ca să o urmăresc, însă nu e adevărat că i-am ținut calea, pentru că oricum nu mai putea înainta, având pană la roata din față stânga. Acest bărbat s-a făcut nevăzut și nu a așteptat să ajungă Poliția la constatate. Ei spun că s-au bătut în Mal, dar nu e nimeni rănit grav ca să spună că le-a fost amenințată viața. Știți cum este… membrii PNL de două săptămâni împart tot felul de alimente, carne, cartofi… Lucrurile astea se aud de la oameni, lumea vorbește… Apoi s-au dus cu vidanja și au curățat gratuit pe la oameni pe acasă fosele septice, era normal ca noi să ne așteptăm că vor forța nota pe ultima sută de metri. Ce m-a frapat este faptul că își permite cineva, din București, să se legitimeze că este ofițer SRI și să se ducă pe la casele oamenilor să spună așa ceva”, a declarat Luca Mălăiescu.

YouTube video

1000x100 casa brutarului

Plângere penală!

Candidatul PNL, Magda Lungu, are o cu totul altă variantă: „Erau pe punctul să mă omoare! Noi avem totul filmat. Voi aduce mașinile în centrul orașului să vadă toată lumea ce au făcut. Au bătut până și fete. Au avut lanțuri, bâte, cuțite. Mi-au blocat mașina, am luat-o prin șanț și atunci s-au lovit mașinile. Mașinile sunt zob! Vom face plângere împotriva primarului și a oamenilor lui. Sunt oameni bătuți, au ajuns la spital. Pe un băiat l-au bătut cu un lanț, am înțeles, de la drujbă”.

Ce s-a întâmplat cu adevărat la Oțelu Roșu vor stabili, cel mai probabil, organele de cercetare penală, dar e clar că lucrurile au depășit cu mult sfera normalului și ceea ce presupune o campanie electorală.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157666616355603″]

expres banat 1000x100 (2)