Dosare penale după răfuiala electorală de la Oțelu Roșu!

După evenimentele petrecute în urmă cu două zile la Oțelu Roșu din pricina tensiunii alegerilor de duminică, încă nimic nu e clar. Fiecare tabără își menține poziția, la Poliție se audiază persoanele implicate și martori, iar la Parchet se depun plângeri penale.

Până la aflarea adevărului, în sala de judecată, candidatul PSD, primarul în funcție, Luca Mălăiescu, a postat un comunicat pe pagina sa de socializare, pentru a le relata oamenilor scenele reprobabile:

„În legătură cu evenimentele petrecute în cartierul Mal al orașului Oțelu Roșu, din cauza faptului că opozanții din organizația PNL Oțelu Roșu fac afirmații nefondate la adresa mea și a susținătorilor PSD, mă simt obligat să fac următoarele precizări:

În seara zilei de 31 mai 2016, la ora 23:30, am fost sunat de către unii cetățeni din cartierul Mal că pe raza cartierului are loc o altercație între susținătorii PSD și susținătorii PNL din orașul Oțelu Roșu, rugându-mă să anunț Poliția. Am anunțat Poliția telefonic, după care m-am deplasat și eu către cartierul Mal. Odată ajuns acolo am constatat că Poliția era deja la fața locului, foarte multă lume adunată și mai multe mașini avariate, după care în scurt timp am plecat înapoi spre casă.

Cei prezenți mi-au spus că a venit șeful de campanie al candidatei Lungu Magda împreună cu ea și cu sora ei, Oana Lungu, cu o mașină cu geamuri fumurii și numere de București. S-a prezentat ca fiind ofițer SRI, arătându-le o legitimație cu poza lui și a început să amenințe cetățenii. Totodată, existând suspiciunea de mită electorală cu bani și produse din carne, lucru credibil datorită faptului că, în momentul când cetățenii din cartierul Mal au sunat la Poliție și i-au blocat mașina, șeful de campanie al candidatei Lungu Magda s-a panicat, fugind de la locul evenimentului, provocând un accident și avariind mai multe mașini, inclusiv mașina lui. Acesta a abandonat mașina și a fugit evitând organele de Poliție. Mă întreb astfel ce au căutat la ora 23:30, în miezul nopții, în cartierul Mal, mai ales că în mediul on-line circulă o înregistrare video în care unul din susținătorii candidatei Lungu Magda recunoaște că a primit bani. Iar de-a lungul campaniei electorale există informații certe precum că Magda Lungu, prin interpuși, a împărțit cartofi, carne și produse din carne și în alte cartiere din oraș. Traian Lungu, tatăl candidatei Magda Lungu, a vidanjat în mod gratuit cu scop de mită electorală mai multe gospodării din cartierele orașului, deversând dejecțiile pe terenurile din cartierul Gai, punând astfel în pericol sănătatea cetățenilor orașului. Mai mult decât atât, încercând să pară victime, candidata Magda Lungu, împreună cu familia ei, au expus în centrul orașului mașinile avariate, inclusiv mașina cu numere de București a șefului de campanie care a provocat accidentul avariind și alte mașini. Îmi pare rău de tinerii implicați în acest incident și mă bucur că marea majoritate a cetățenilor din orașul nostru au înțeles că mita electorală este de domeniul trecutului, iar primarul orașului trebuie să fie ales prin votul liber exprimat în funcție de opțiunea dumneavoastră”.

Pe de altă parte, liberala Magda Lungu precizează că a luat legătura cu un avocat și că a depus plângere penală împotriva familiei Mălăiescu și a celor care s-au aflat la fața locului în momentul incidentului. Candidata la primărie descrie scene cu adevărat incredibile, care indiferent de rezultatul votului nu vor rămâne nepedepsite.