PSD, PNL și UDMR definitivează astăzi programului de guvernare!

ciolacu cituy

Liderii social-democrați, liberali și ai UDMR se întâlnesc din nou pentru a definitiva programul de guvernare și pentru a stabili structura viitorului guvern.

Liderii celor trei partide și cei ai minorităților naționale se întâlnesc la ora 14.00 pentru a agrea acordul politic, pentru a se înțelege pe structura Guvernului și pentru a definitiva programul de guvernare.

Practic, în acordul politic, PNL, PSD și UDMR vor stabili câte ministere va avea fiecare partid, după ce tensiunile din cadrul negocierilor de vineri au dus la oprirea discuțiilor.

Ruptura s-a produs pentru că PNL își dorește Ministerul Dezvoltării, care în mandatul guvernului demis a aparținut UDMR, iar Uniunea își dorește, în această noua coaliție aceleași portofolii: Dezvoltare, Mediu și Tineret.

Liderul UDMR a avut un mesaj tranșant: „Un singur lucru nu va fi posibil, UDMR să fie element de decor, să stam noi cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm poștașul zâmbind în fiecare lună”, spune Kelemen Hunor. El a afirmat că UDMR trebuie să rămână cu portofoliile actuale, respectiv Dezvoltare, Mediu și Tineret.

Noua coaliție trebuie să încheie negocierile până luni, când liderii PSD, PNL și UDMR sunt așteptați de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, pentru consultări în vederea desemnării premierului care să formeze Guvernul. Reprezentații PNL, PSD și UDMR merg împreună, la ora 12.00.

 

Foto: Libertatea