Primăria Timișoara se pregătește să ofere clădirile de la aerodromul Cioca Consiliului Județean Timiș

aerodrom cioca

Aerodromul Cioca are mari șanse să fie pus în valoare, în viitorul apropiat. Asta după ce Consiliul Județean Timiș și Primăria Timișoara au ajuns la o înțelegere. Astfel, municipalitatea urmează să ofere clădirile de la aerodrom celor de la consiliul județean, care dețin și terenul.

La începutul acestei luni, consilierii județeni au votat un proiect de hotărâre prin care și-au dat acordul pentru achiziția celor nouă clădiri pe care Primăria Timișoara le deține la aerodromul Cioca. Prețul de inventar al acestora este de aproximativ două milioane de lei, iar pentru a se putea realiza transferul, este nevoie și de o hotărâre de consiliu local.

Iată că și Primăria Timișoara vrea să facă pași în acest sens. Astfel, instituția a pregătit un proiect de hotărâre privind trecerea clădirilor de la aerodromul Cioca din domeniul public în cel privat al Municipiului Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Imobilele construcții aparținând Aerodromului Cioca sunt situate în partea de nord-vest a Municipiului Timișoara, cu acces de pe DN 6- C1 Torontalului, la 3 km de Timișoara, și se află în proprietatea Municipiului Timișoara, deși titularul dreptului de proprietate asupra terenului este județul Timiș – proprietate publică cu drept de administrare Direcția de Prestări Servicii Timiș. Menționăm faptul că, atât terenurile cât și construcțiile existente au utilitate specifică de aerodrom, iar destinația acestora nu poate fi modificată, prin urmare apreciem că deși acestea sunt în patrimoniul Municipiului Timișoara, sunt bunuri de natura juridică a Consiliului Județean”, scrie în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.

Dacă acest proiect va fi aprobat, urmează să fie pregătit altul, prin care clădirile vor putea fi cumpărate de Consiliul Județean Timiș la preț de inventar.

Vă reamintim că CJ Timiș deține terenul pe care se află aerodromul Cioca, iar planurile instituției sunt de a pune în valoare locația, în condițiile în care aici pot fi organizate festivaluri importante.