Virgil Păunescu: „Singura soluție pe care o avem la dispoziție în momentul de față este vaccinarea”

vaccin covid
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Directorul Centrului OncoGen din Timișoara, profesorul Virgil Păunescu, nu încurajează „atitudinile antivacciniste”, ba mai mult, medicul susține că vaccinarea este singura soluție în problematica pandemiei de COVID-19.

Medicul le transmite celor care au îndoieli că vaccinul împotriva COVID-19 ferește organismul de forme severe de boală și scutește pacienții de situațiile în care este nevoie de tratament în secțiile de Terapie Intensivă.

„Am spus în mai multe rânduri și repet acum că singura soluție pe care o avem la dispoziție în momentul de față este vaccinarea cu oricare dintre vaccinurile aprobate în UE. În lipsa vaccinării ne riscăm sănătatea și viața. Pentru cei care au rezerve, trebuie să vă spun că toți membrii familiei mele sunt vaccinați și că eu i-am îndrumat în această direcție. Ca medic și ca imunolog care lucrează la dezvoltarea unui vaccin nu pot să încurajez atitudinile antivacciniste. Am fost neplăcut surprins să constat că dintr-o discuție amplă, în presă a fost publicat un fragment de natură tehnică, dificil de înțeles și greu de lămurit în câteva propoziții, dar arhicunoscut în imunologie. Acest fragment poate să creeze confuzie, dar nu schimbă cu nimic esența problemei: oricâte îndoieli legate de vaccinurile anti-SARS-CoV-2 ar exista, singura soluție de a nu risca să ajungem la ATI sau mai rău, atât pentru noi cât și pentru cei din jurul nostru, este vaccinarea”, a transmis prof. univ. dr. Virgil Păunescu, directorul OncoGen.

1000x100 (5)

În ceea ce privește dezvoltarea vaccinului împotriva SARS-CoV-2, profesorul spune că „lucrurile merg înainte”.

„Pentru cei care ne-au pus întrebări despre stadiul de dezvoltare al vaccinului nostru, vă putem spune că atât noi, cât și colegii noștri de la Institutul Cantacuzino mergem înainte și sperăm să vă putem oferi date mai concrete în următoarele săptămâni”, a mai spus directorul OncoGen.