Primăria Timișoara se laudă că a început curățenia în mai multe zone ale orașului

gunoi strada

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, anunță că le-a solicitat polițiștilor locali să își concentreze eforturile astfel încât spațiul public să fie mai curat. Astfel, în ultima săptămână, două zone importante ale orașului au intrat în vizorul oamenilor legii, fiind aplicate numeroase amenzi.

Polițiștii locali au fost mobilizați în număr mare, în această săptămână, cu scopul de a interveni în mai multe zone ale Timișoarei în care curățenia, și nu numai, lasă de dorit. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, spune că orașul trebuie să fie civilizat, iar cei care nu au grijă de spațiul public vor fi amendați.

Timișoara este un oraș civilizat și majoritatea nu poate să sufere din cauza câtorva oameni care nu pot să respecte regulile de bun simț. Am cerut Poliției Locale să își concentreze eforturile pentru a-i prinde și amenda pe cei care nu respectă legea. Multe acțiuni ale polițiștilor locali au avut loc în această săptămână și s-au aplicat aproape 20 de amenzi, în valoare totală de peste 15.000 de lei pentru nerespectarea legilor care privesc spațiul public. Nu mai trecem cu vederea nici construcțiile ilegale, nici abandonarea mașinilor, nici aruncarea gunoiului te miri unde. Spațiul public e al tuturor, deși pentru unii pare că e al nimănui și pot să-l folosească cum doresc”, a declarat Dominic Fritz.

leader board 728 x 90 px

Primarul Timișoarei spune că polițiștii locali au mai ridicat patru mașini abandonate. De asemenea, aproape 30 de rampe ilegale de deșeuri au fost identificate și au fost sau urmează să fie salubrizate, iar cinci tone de deșeuri au fost ridicate în doar câteva ore doar de pe strada Pop de Băsești. O altă acțiune a avut loc în zona Gării de Nord, iar cei prinși că aruncau deșeuri pe domeniul public au fost imediat amendați.

Polițiștii locali vor continua astfel de acțiuni, până când întreg orașul va redeveni unul civilizat, de care întreaga comunitate se poate mândri. În același timp, vă rog și pe voi, sesizați imediat Poliția Locală dacă vedeți sau aflați că unii dintre noi folosesc spațiul public în mod necorespunzător. Împreună putem face curățenie în Timișoara”, a precizat Dominic Fritz.