Elevii din școlile speciale din Timiș vor primi laptopuri și tablete care să le ușureze studiul în online

the tablet g4d927e7ea 1280

Consiliul Județean Timiș cumpără aproape 300 de laptopuri și 450 de tablete pentru elevii din școlile speciale. Echipamentele vor fi acordate în primul rând copiilor fără posibilități financiare. Investiția se ridică la peste 2 milioane de lei. 

Contractul semnat de CJ Timiș prevede achiziționarea a 282 de laptopuri. În plus, școlile vor fi dotate cu 56 de stații de lucru fixe, zeci de proiectoare, camere web, table interactive și routere wireless. De asemenea, printr-un contract separat au fost achiziționate 437 de tablete, cu abonament lunar la internet inclus pentru o perioadă de minimum 24 de luni.

Echipamentele vor deservi elevii și profesorii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „P.P. Neveanu” Timișoara, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” Timișoara, Centrul de Resurse și Asistență Educațională „Speranța” Timișoara, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” Timișoara, – Liceul Teoretic „Iris” Timișoara, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „C. Păunescu” Recaș, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „A. Roșca” Lugoj, Școala Profesională „GH. Atanasiu” Timișoara și Școala Specială Gimnazială Buziaș.

leader board 728 x 90 px

„Investiția ne ajută să creștem nivelul de reziliență în fața șocurilor produse de pandemie. Știm cât de greu poate fi pentru o familie cu copii sănătoși să le pună la dispoziție calculatoare pe care să studieze. Efortul este cu atât mai mare în cazul copiilor din școlile speciale, unde povara bolii aduce după sine și una financiară. Vom continua să investim în aceste școli, nu numai în aparatură, ci și în dotarea corespunzătoare a spațiilor de învățământ, pentru a da o șansă în plus la o viață normală celor mai puțin norocoși dintre noi.”, a spus administratorul public al județului, Marian Vasile.

Investiția se ridică la peste 2.000.000 lei, bani din bugetul județului, iar achizițiile s-au realizat în urma unor licitații publice. Pe bugetul din acest an, consiliul județean a alocat aproape 15 milioane de lei pentru investiții în școlile speciale din Timiș, una dintre cele mai importante dintre acestea fiind reabilitarea, consolidarea, modernizarea și accesibilizarea Liceului Teoretic Special „Iris”.