PSD-iştii din Moldova Nouă aruncă vesta roşie pentru a-l susţine pe Iohannis la prezidenţiale?

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte. Cam așa arată situația spectrului politic de la malul Dunării pe ultima sută de metri a campaniei electorale a prezidențialelor.

Aderarea primarului orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, în sânul familiei social-democrate nu a fost văzută cu ochi buni de o parte din membrii Organizației PSD Moldova Nouă, cu atât mai puțin de consilierii locali Lavinia Almăjan și Ștefan Mândru, politicienii luând hotărârea, la scurt timp, de a face un pas înapoi din funcțiile deținute și prezentându-și demisiile.

Surprinzător este faptul că, mai nou, fosta voce a consilierilor PSD de la masa rotundă, Lavinia Almăjan, împreună cu alți simpatizanți ai politicii de centru-stânga, au luat parte la cea mai recentă întâlnire a liberalilor, întâlnire organizată pentru susținerea candidatului Klaus Iohannis în lupta pentru Cotroceni, iar gurile rele spun că PNL-iștii ar fi dispuşi să o susțină pe Almăjan în cursa electorală pentru 2020. Să fie răzbunarea atât de amplă în sensul că, pentru „trădarea lui Torma”, liberalii să acapareze un număr net superior de membrii social-democrați dornici să aleagă orice tabără numai pe cea a lui Torma nu?

Cu privire la participarea social-democraților la campania electorală a liberalilor, președintele interimar al Organizației PNL Moldova Nouă, Ghiță Sporea a clarificat pentru expressdebanat.ro: „Participarea la discuții a fost liberă. Putea să vină oricine. Probabil că foarte multă lume a venit datorită prezenței fostului primar al orașului Moldova Nouă, Ion Chisăliță. Doar știți foarte bine, când vine domnul Chisăliță în oraș, lucrurile sunt foarte clare”.

În ceea ce privește adeziunea la PNL a social-democraților, Sporea subliniază că, deocamdată, nu există nicio adeziune semnată.

Întrucât fostul consilier social-democrat nu a dorit să ofere o poziție oficială atât în privința participării la campania electorală a prezidențialelor a taberei liberale, cât și referitor la o posibilă candidatură din partea PNL pentru 2020, rămâne de văzut dacă clinciurile nedeslușite din cadrul ședințelor ordinare de Consiliul Local dintre edilul Adrian Torma și Lavinia Almăjan vor fi tranșate în cadrul disputei pentru scaunul de edil-șef, în iunie 2020.

expres banat 1000x100 (2)