Timișul are din luna noiembrie ambulanțe nou-nouțe!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș are, de duminică, ambulanțe noi, de tip B. Autosanitarele vor deservi mai multe orașe din cel mai vestic județ al țării, nu doar Timișoara.

Cei de la ISU Timiș au primit șase noi ambulanțe pentru serviciul SMURD. Noile autosanitare vor înlocui mașinile vechi utilizate în cinci localități. Mai precis, este vorba de subunitățile de intervenție din Buziaș, Deta Făget, dar și despre Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara, Detașamentul 2 de Pompieri Timișoara și Punctul de lucru din Pișchia. Acum, în Timiș sunt în total nouă autospeciale moderne de tip B, după ce alte trei mașini fuseseră înlocuite din 2018. ”Astfel, putem afirma că am reușit să îmbunătățim capacitatea operativă la intervențiile privind urgențele medicale, iar cetățenii se pot bucura de servicii de calitate”, transmit reprezentanții ISU Timiș.

Noile ambulanțe SMURD au fost achiziționate la nivel național de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență prin fonduri europene.

foto: facebook.com/ISU-Timis