PSD își onorează angajamentele! Pensiile și alocațiile cresc, iar persoanele cu handicap primesc a treisprezecea indemnizație

ion mocioalca
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Senatorul Ion Mocioalcă subliniază faptul că Partidul Social Democrat își respectă promisiunile făcute față de cetățeni. Va crește punctul de pensie, pensia minimă, dar și alocațiile copiilor. Și persoanele cu handicap vor primi cea de-a treisprezecea indemnizație.

PSD își onorează angajamentele pentru care a intrat la guvernare. Ministrul Muncii a trimis pe circuitul de avizare și adoptare primele acte normative cu măsuri din pachetul social. Este vorba despre majorarea punctului de pensie și a pensiei minime, creșterea alocațiilor și acordarea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități.

Ordonanțele finalizate la Ministerul Muncii vizează creșterea punctului de pensie cu 10%, de la 1.442 la 1.586 și creșterea pensiei minime cu 25%, de la 800 la 1.000 de lei. Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 18 ani, în cazul copilului cu handicap și 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani.

O altă măsură visează a 13-a indemnizație pentru persoanele cu handicap. Pentru persoanele adulte cu dizabilitate, indemnizația compensatorie va fi în valoare de 350 lei pentru persoana cu handicap grav, de 265 lei pentru persoana cu handicap accentuat și 60 lei pentru persoana cu handicap mediu.

„Ce a depins de partea politică a fost rezolvat din punct de vedere tehnic, astfel încât să existe cadrul legal pentru a se face bugetul în concordanță cu aceste acte normative. În scurt timp se va finaliza cadrul normativ și pentru ajutorul de 1.200 de lei pentru pensionarii cu venituri cuprinse între 1.000 și 1.600 de lei.”, mai anunță senatorul cărășean, Ion Mocioalcă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/