Primarul din Măureni: „Trebuie să renunțăm la orgolii și să facem echipă pentru oameni!”

brian filimon

Brian Filimon este, cu siguranță, unul dintre cei mai iubiți primari din Caraș-Severin, iar dovadă stă scorul obținut la alegerile din toamna anului trecut, după ce a recâștigat Primăria Măureni cu un procent covârșitor, de aproape sută la sută. Filimon a reușit să câștige nu doar simpatia cetățenilor din comună, ci și pe cea a adversarilor politici, și asta pentru că edilul s-a declarat de fiecare dată deschis la colaborare.

Invitat în redacția Express de Banat, primarul liberal al comunei Măureni a comentat pe marginea recentului mariaj dintre PSD – PNL și UDMR, considerând că acesta ar putea să funcționeze, doar dacă se va renunța la orgolii, iar deciziile politice vor fi luate în folosul cetățenilor.

„Pe marginea acestei coaliții de guvernare s-a discutat și se tot discută în ultima perioadă. Cât va ține cum va ține (…) În momentul de față, cred că a fost cea mai bună decizie și cred în ea, la fel cum eu cred și în oamenii care sunt puși acolo. Și e simplu, eu nu mă ascund. Cred că sunt oameni pregătiți, însă, de multe ori, primează, la unii dintre ei sau la partide, orgoliile și alte lucruri care nu aduc neapărat beneficii pentru realizările și pentru programele de dezvoltare pe care noi ni le dorim.”, a declarat primarul comunei Măureni.

Filimon a mai precizat că se va putea ajunge la un consens și pe plan local, însă numai cu implicarea tuturor factorilor decizionali, care vor trebui să găsească cea mai bună soluție de echipă pentru dezvoltarea județului.

„Ar trebui să poată funcționa oriunde, din moment ce este o coaliție și la nivel național, din moment ce oamenii care sunt peste acest județ, și care ne reprezintă la București, au luat această decizie. Eu zic că oriunde ar trebui să funcționeze această coaliție. Și revenim la orgolii, care nu-și au locul și nu aduc beneficii pentru oameni. Amintesc foarte des despre oameni, pentru că despre ei este vorba. Nu ne amintim de oameni doar când începe campania electorală, ci trebuie să vorbim despre ei tot timpul. Iar conducerea județul trebuie să găsească cea mai bună soluție, împreună cu toate partidele, cea mai bună soluție de echipă, pentru a dezvolta acest județ.”, a concluzionat primarul comunei Măureni.