PSD confirmă eșecul demersului anti-Orban! Alfred Simonis: „Nu găsesc oportun ca această moțiune să fie dezbătută într-o altă sesiune”

După ce inițial a fost amânată pentru aproximativ o oră, ședința de plen reunit în care erau programate dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură, în sesiune extraordinară, a fost suspendată. Opoziția a reușit să strângă doar 226 de parlamentari, din cei 233 necesari pentru ca ședința să se poată desfășura. Social-democrații au recunoscut înfrângerea. 

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, spune că, după eșecul de astăzi, nu mai poate fi vorba de o nouă discuție asupra demersului menit să răstoarne Guvernul Orban.

„Tocmai ce am depășit o zi în care nu s-a reușit dezbaterea moțiunii. Cred că despre a discuta de o nouă moțiune este mult prea devreme. Avem această moțiune depusă în sesiune extraordinară, sesiune care se încheie astăzi. Sesiunea ordinară va începe mâine, nu găsesc oportun ca această moțiune să fie dezbătută într-o altă sesiune. Este punctul meu de vedere, cred că în acest moment nu mai este oportună o discuție pe această moțiune”, a spus Simonis, citat de Digi24.

PRO România, prin vocea lui Victor Ponta, anunță că toți ce 24 de senatori și deputați ai formațiunii au fost prezenți la ședință. „Și Eugen Teodorovici a fost astăzi alături de noi = 25 de voturi! Noi ne luptăm cu PNL și cu Guvernul lor incompetent și asta vom face în continuare. Din păcate, PSD se luptă cu PRO România și îi lasă în pace pe PNL. Sper să înțeleagă că greșesc și sper să se alăture în lupta noastră. Din păcate ceilalți parlamentari și-au bătut joc de obligația legală de a fi prezenți la muncă și de a-și exprima opțiunea prin vot. O sfidare la adresa celor care votează”, a scris Ponta pe Facebook.

Parlamentari ai PNL, UDMR, USR și PMP au părăsit sala.

Alina Gorghiu, senator PNL: „Urâtă zi, dar finalul, unul rațional!”

Într-un mesaj postat pe social media, senatorul liberal Alina Gorghiu spune că „prin depunerea unei moțiuni de cenzură, care s-ar fi dorit să lase Guvernul fără pârghii instituționale în plină criză sanitară, cu efecte economice nedorite, PSD a provocat un moment regretabil al parlamentarismului românesc. E bine că parlamentarii au fost raționali, iar PSD are de dat explicații electoratului său”.

Alin Nica, candidatul PNL la președinția CJT spune că eșecul moțiunii de cenzură se traduce prin faptul că ”PSD a arătat încă o dată că este un partid neserios, incapabil să ducă un proiect până la capăt. Lipsa de profesionalism și amatorismul ar trebui să ne bucure, dar nu putem să fim mulțumiți când toate acestea sunt exersate pe banii și pe nervii românilor. (…) Nu înțeleg cum pot acești oameni să ne mai spună că ei sunt susținători ai democrației și ai oamenilor din această țară. Cine îi mai crede?”, se întreabă Nica. 

„Sunt la Senat, dar nu voi participa la mascarada pusă la cale de PSD cu această moțiune de cenzură. După trei ani și mai bine în care-au jefuit bugetul țării și-au fost complici la măcelărirea legilor justiției, foști oameni ai lui Dragnea vor ca acum să pună iar mâna pe putere. Nu, PNL-ul nu s-a achitat deloc bine de gestionarea acestei crize de sănătate și de multe dintre treburile guvernării. Dar asta nu înseamnă că vom gira cu votul sau cu participarea noastră un joc iresponsabil pentru putere jucat de reprezentanții vechilor partide, care doar asta au făcut vreme de 30 de ani”, a transmis și Nicu Fălcoi, senator USR de Timiș.

Deputații și senatorii se reunesc mâine în cea de-a doua sesiune ordinară a acestui an.

banner 1000 x 100 hd