PSD Caraș-Severin, îngenuncheat de vicele partidului!

Premiera punctată la Reșița, prin care un vicepreședinte de partid și-a lansat candidatura ca independent la primăria municipiului reședință de județ, fără susținerea colegilor din formațiunea politică, s-a încheiat cu aprecieri.

Apele nu sunt tocmai limpezi în PSD Caraș-Severin, iar semnale de alarmă au început să fie lansate odată cu acțiunea procurorilor DNA, care l-au „ridicat” pe fostul edil-șef al Reșiței. La nici trei zile de la ampla percheziție a administrației publice locale, bursa zvonurilor a captat informații prețioase, potrivit cărora consilierul județean Nicolae Ștefănescu ar fi ochit postul de primar al municipiului. Nu în calitate de reprezentant al PSD, ci de independent!

CITEȘTE ȘI: BOMBĂ. Ștefănescu pleacă din PSD? Nu exclude candidatura ca independent la Primăria Reșița!

Șirul evenimentelor a evoluat în zilele următoare, informația publicată de Express de Banat în exclusivitate fiind confirmată oficial de Ștefănescu într-o conferință de presă, chiar la sediul de partid. Interesant este că acesta ocupă chiar și la ora actuală funcția de vicepreședinte al filialei cărășene, deși decizia a luat-o pe cont propriu, fără să fie susținut de partid. Deși social-democrații sunt renumiți pentru organizare, disciplină și ordine, atitudinea lui Nicolae Ștefănescu n-a fost urmată de nicio reacție publică a liderilor social-democrați din Caraș-Severin nici în sensul unei potențiale excluderi, dar nici în semn de apreciere.

PREMIERĂ. Vicepreședintele PSD și-a anunțat candidatura de independent la Primăria Reșița din sediul de partid!

Surse apropiate Express de Banat au declarat pentru ziarul online faptul că acest lucru i-ar fi supărat pe unii membri de partid cu vechime în PSD și care, la rândul lor, își doresc o candidatură la Primăria Reșița și o luptă cât mai ușoară pentru ocuparea funcției pe care a deținut-o Mihai Stepanescu timp de aproape opt ani.

Cert este că semnalul dat din interiorul PSD Caraș-Severin e că oricine, membru de partid fiind, poate să candideze independent și să rămână la cârma formațiunii. E drept, într-o societate normală șirul evenimentelor ar putea primi o interpretare democratică, dar nu este cazul într-o astfel de situație. Asta, mai ales când exemplele anterioare au demonstrat că doar o simplă opinie, diferită de cea a liderilor, exprimată public, a dus la excluderi.

Contactat de reporterii Express de Banat, Nicolae Ștefănescu a spus că a discutat cu șefii săi pe linie politică și că aceștia au primit vestea cu brațele deschise. „Au apreciat gestul meu ca fiind pozitiv. Categoric, ar putea fi vorba despre faptul că democrația este pe drumul cel bun”, a spus acesta în urmă cu puțin timp.