PSD a pierdut majoritatea în Consiliul Județean! „PMP ne-a trădat!”

Liderul PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, acuză PMP că a întors armele și că s-a aliat cu PNL și cu consilierii județeni excluși din PSD formând o nouă majoritate, încălcând astfel un protocol în urma căruia s-au bucurat de funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean și de atâtea altele. 

Împărțirea total disproporționată în Consiliul Județean Caraș-Severin a banilor proveniți din cota de impozitare a veniturilor și taxa pe valoare adăugată repartizați primăriilor din județ a generat tensiuni între formațiunile politice, dar și comentarii în interiorul PSD. Și asta pentru că unii social-democrați privesc lung înspre președintele Luminița Jivan, considerând-o responsabilă pentru pierderea majorității în Consiliul Județean după excluderile din partid. Silviu Hurduzeu, șeful administrației județene, are scaunul securizat, în timpul rămas până la alegeri legea interzicând schimbarea sa. Cu toate astea, insistă pentru mai multă îngăduință în PSD Caraș-Severin. „Am spus de mai multe ori că există riscul ca PSD să piardă majoritatea în Consiliul Județean. Vor exista discuții în partid pentru că sunt și foarte mulți primari nemulțumiți după această repartizare a banilor. Nu sunt mulțumit de cum au evoluat lucrurile și de rezultatul votului. Cred că a fost o răzbunare a colegilor excluși. Am încercat, au mai fost discuții în cadrul partidului privind situația colegilor, pentru că eu îi consider în continuare colegi, nu s-a soluționat în sensul reprimirii sau anulării acelei decizii prin care au fost excluși. Amsusținut de fiecare dată că e important să îi reprimim. Eu am votat și atunci împotrivă atenționând că există riscul de a pierde majoritatea în Consiliul Județean”, a comentat Hurduzeu. 

Luminița Jivan rămâne însă fermă. Susține că s-au luat deciziile corecte și explică de ce lucrurile nu ar fi stat deloc diferit în cazul în care nu s-ar fi ajuns la excluderea vicepreședintelui Flavius Nedelcea și a celor patru consilieri județeni. „Ei oricum ar fi făcut asta, chiar dacă erau în PSD. Ei răspundeau ordinelor liderului unui alt partid, au acționat în acest sens, în detrimentul PSD, astfel că eu cred că s-a luat decizia corectă. De altfel, e decizia partidului, nu a mea, decizie validată de conducerea centrală de la București. Și, în plus, justificată de acțiunile lor ulterioare. Eu vreau să remarc însă altceva. La votarea acestui proiect am fost trădați de PMP. Omul în care președintele Hurduzeu a avut atâta încredere a intrat în camarila PNL – Pro România – PMP. Repet, PMP ne-a trădat!”, a explicat Luminița Jivan pentru expressdebanat.ro. 

banner 970 x 250