Cetățenii de onoare ai Caransebeșului n-au onoarea să-i înduplece pe social-democrați

explo 1000x200

Ședința Consiliului Local de la Caransebeș s-a desfășurat în lipsa primarului, care se află la București în aceste zile. Singurul proiect de hotărâre care a pus probleme aleșilor locali se referă la un teren din zona Teiuș, lovindu-se din nou de opoziția consilierilor PSD.

Executivul a cerut înscrierea terenului în suprafață de 18.000 mp în proprietatea privată a municipiului Caransebeș, cu scopul de a fi atribuit gratuit unor cetățeni de onoare ai Caransebeșului, conform unei hotărâri a legislativului local. Consilierul social-democrat Florin Bogdea i-a întrebat pe reprezentanții Primăriei de ce îngrădesc dreptul celorlați cetățeni ai municipiului de a putea cumpăra un lot de teren în zonă.

„Sunt cetățeni care cer acordarea de teren la legea restituirii proprietăților, pentru că sunt peste 100 de cereri nesoluționate la nivelul Primăriei și fiind parcelat întreg terenul puteați să dați tot terenul și atunci se vedea o bună intenție, dar așa o să dați câtorva oameni și restul terenului? Prin urmare nu pot fi de acord cu acest proiect de hotărâre.”, a menționat în plenul Consiliului Local consilierul Florin Bogdea.

În condițiile în care social-democrații au fost împotriva proiectului, acesta a fost respins, neîntrunind majoritatea necesară. Executivul Primăriei a mai încercat să înscrie acest teren din proprietatea Statului Român în proprietatea municipiului, însă de fiecare dată consilierii locali PSD s-au împotrivit, astfel că nu au fost sensibilizați nici când s-a justificat că o parte din acest teren va fi acordat gratuit cetățenilor de onoare Ion Radu, Cosmin Ilie, Loredana Ohâi și Liliana Dragomir.

banner 970 x 250