„PSD a pierdut guvernarea, a pierdut alegerile prezidențiale! Invitația noastră la o Stângă unită rămâne valabilă!”

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Secretarul general Pro România, Ion Mocioalcă, a lansat un fel de ultimă invitație social-democraților de a forma o alianță de Stânga care să domolească valul liberal ce a îngălbenit aproape toată țara!

Rezultatul slab obținut de Viorica Dăncilă la prezidențiale le-ar putea forța mâna social-democraților astfel încât aceștia să o accepte pe cea întinsă de Victor Ponta încă dinaintea alegerilor. „În politică sunt momente când nu te bucuri că ai dreptate, însă victoria lui Klaus Iohannis a fost previzibilă chiar și ca dimensiune a scorului. Și acest lucru se datorează unei serii de greșeli pe care PSD a făcut-o din vara acestui an și culminând cu acest tur doi al alegerilor prezidențiale. Pro România, Victor Ponta a militat pentru un candidat unic al stângii, ba mai mult, adusese în această combinație politică și ALDE. Nu am putut să ne înțelegem cu actuala conducere PSD, astfel că ceea ce a urmat nu poate să ne bucure. Este o realitate cruntă, PSD a pierdut guvernarea, a pierdut alegerile prezidențiale atât în primul tur, cât și în turul la doilea și iată că este acum în pragul unor decizii majore care vor afecta pe termen lung viitorul partidului. În continuare, invitația noastră la o Stângă unită rămâne valabilă”, a comentat Ion Mocioalcă subliniind că alianța PSD – Pro România trebuie făcută acum sau niciodată. 

1000x100 (4)

Deputatul cărășean a adus în discuție și afirmațiile lui Adrian Năstase, care afirmase astăzi că prioritatea imediată pentru PSD este să blocheze hemoragia de parlamentari, deoarece Klaus Iohannis are tot interesul să-și consolideze majoritatea parlamentară, destul de fragilă, și că PSD trebuie să-și extindă capacitatea de negociere parlamentară, unificarea acțiunilor Stângii fiind doar primul pas ce trebuie făcut. „Cu ceea ce a spus astăzi Adrian Năstase, care nu poate fi catalogat ca un susținător al lui Victor Ponta, poate doar un descoperitor al lui Victor Ponta, nu putem decât să fim de acord și să așteptăm cu încredere deciziile imediate ale partidului, pentru că deciziile noastre sunt luate deja. Va urma săptămâna aceasta o întâlnire regională atât a parlamentarilor Pro România, cât și a celor vreo șapte-opt județe din jurul Bucureștiului, urmând ca în 8 februarie, anul viitor, să avem o convenție a Pro România care, probabil, va statua noile politici și alianțe de anul viitor”, a mai afirmat Mocioalcă. 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/