Peste 700 de păsări și animale mici de rasă au putut fi admirate la Caransebeș

Munca și efortul crescătorilor de păsări și animale mici de rasă au fost apreciate și răsplătite într-un cadru festiv la Caransebeș. Cupa Tibiscum a fost câștigată de către un campion din raza Uriaș German Gri.

Aflată la prima ediție sub patronajul asociațiilor Tibiscum din Caransebeș și a Crescătorilor de Păsări și Animale Mici de Rasă Caraș-Severin, sprijinită de către Primăria Municipiului Caransebeș expoziţia a prezentat circa 750 exponate care reprezintă munca crescătorilor cărășeni şi a colegilor lor din acest an.

Fenomenul expoziţional avicol şi cunicol este prezent pe meleagurile noastre de acum 67 de ani de când a fost înfiinţată precursoarea ACPAMR Caraş-Severin, care organizează expoziţii an de an, fiind printre primele şapte asociaţii ca vechime din ţară. Evenimentul din acest an vine în contextul comasării activităţii asociaţiilor sub egida unei singure federaţii naţionale, chiar în urbea noastră în luna mai 2019, iar cele două asociaţii cărăşene şi-au dat mâna spre a organiza acest eveniment într-o colaborare fructuoasă”, ne-a precizat Alin Deteșan președintele ACPAMR „Fauna Cărăşeană”.

Dintre cei 70 de crescători, care au expus 750 de animale mici de rasă au fost premiați 90 de campioni pe rase și varietăți de rasă dar și cei 14 campioni de colecție.

La finalul expoziției în urma punctajului obținut a fost acordată Cupa Tibiscum lui Valentin Cîrpean din Padina – Matei, județul Caraș-Severin, crescător de iepuri din rasa Uriaș German Gri, care a obținut 97 de puncte la mascul dar și un punctaj general mare la lotul de iepuri expuși în competiție.

„Îi felicităm pe toți cei care ne-au trecut pragul sălii de sport Valeria Borza din Caransebeş, pentru că ne-au onorat cu prezența și au apreciat pasiunea și munca noastră depusă în creşterea şi selecţia păsărilor de curte, porumbeilor şi a iepurilor”, ne-a mai adăugat medicul veterinar Alin Deteșan, preşedintele ACPAMR „Fauna Cărăşeană”.