PROVOCARE. Cum va arăta Reșița peste 100 de ani?

Printr-un exercițiu de imaginație, oricine se poate teleporta în anul 2118. Cum va arăta Reșița atunci? Ce clădiri vor mai exista și ce construcții futuriste își vor face apariția? Tu cum vezi Reșița peste 100 de ani?

Concursul organizat de Asociația Română a Cluburilor și Autorilor de Science-Fiction – ARCASF, în parteneriat cu Primăria Municipiului Reșița, Inspectoratul Școlar al Județului Caraș-Severin și Biblioteca „Paul Iorgovici” Caraș-Severin i-a provocat pe cei cu imaginație la un concurs inedit: „Reșița peste 100 de ani”.

16 lucrări au fost înscrise pentru cele două secțiuni ale concursului:

  • IDEI (eseuri scrise), maximum 10.000 de semne tipografice;
  • FICȚIUNE (POVESTIRI, NUVELE), maximum 60.000 de semne tipografice.

Participanții la concurs sunt din Reșița, dar și din alte localități ale județului Caraș-Severin: Bocșa, Caransebeș, Slatina Timiș și Coronini, semn că un interes deosebit pentru viitorul municipiului manifestă mai mulți cărășeni.

Premiile au o valoare de 2.500 de lei. Premierea lucrărilor se va face în cadrul Convenției naționale a cluburilor și autorilor de science-fiction din România, RomCon Reșița 2018, eveniment care se va desfășura în perioada 7 -9 septembrie, la Reșița. Juriul, din care vor face parte Daniel Botgros, membru ARCASF și Clara Constantin, directorul Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, va urmări originalitatea și raționalitatea.