Protestul Păturilor, în fața Clinicii de Oncologie. Timișorenii sunt invitați să sprijine bolnavii care suferă de frig

cover protestul paturilor

Un grup civic din Timișoara organizează de Ziua Unirii o acțiune caritabilă, un protest menit să atragă atenția asupra faptului că în spitalele racordate la Colterm bolnavii și cadrele medicale suferă din cauza frigului. Acțiunea va avea loc între orele 15 și 17, în fața Clinicii de Oncologie a Spitalului Municipal.  

Bolnavii care ajung în Clinica de Oncologie din Timișoara sunt cei mai afectați de faptul că temperatura de livrare a agentului termic a scăzut deja de o săptămână. În unele saloane sunt și 10 grade, din cauză că nici clădirea nu este reabilitată, iar instalația electrică – veche din anii 1950. Prin acțiunea „Căldură din suflet” – Protestul Păturilor, grupul civic Liga Vest îi invită pe timișoreni să doneze pături și pilote pentru bolnavii internați aici.

„Ținând cont de prognoza meteo deloc încurajatoare și de temperaturile scăzute ce se anunță, vom încerca să dăm o mână de ajutor spitalelor și instituțiilor sociale în care oamenii suferă din cauza frigului și a lipsei agentului termic. Păturile și pilotele trebuie să fie noi, pe cât posibil ambalate, pentru a respecta normele igienico-sanitare legale în contextul pandemic dar și pentru creșterea siguranței pacienților internați în clinică. Acțiunea este și un manifest față de modul deficitar și extrem de șovăielnic în care administrația Municipiului Timișoara gestionează problema agentului termic și situația Colterm. Când administrația eșuează și devine incapabilă în a oferi cetățenilor confort și siguranță, trebuie să ne ajutăm între noi.”, au anunțat organizatorii.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Întâlnirea are loc de la ora 15, în fața Clinicii de Oncologie de pe bulevardul Victor Babeș nr. 22. Alte detalii despre eveniment pot fi urmărite aici.

CITEȘTE ȘI: Frig și în Clinica de Cardiologie ASCAR a Spitalului Municipal. Singura soluție: relocarea în alt spațiu

banner 970 x 250