Ministrul Grindeanu, presiuni pe directorul Aeroportului Timișoara pentru a atrage fonduri europene

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, anunță că sunt disponibile finanțări europene pe zona de aviație doar până la sfârșitul anului 2023. În aceste condiții, Grindeanu i-a cerut noului director al Aeroportului Timișoara să se mobilizeze pentru a putea accesa acești bani, astfel încât instituția să se dezvolte.

Sorin Grindeanu s-a întâlnit, vineri, la Timișoara, cu mai mulți reprezentanți a diferite instituții locale, cu care a discutat despre proiectele din zonă. Printre participanți s-a numărat și noul director al Aeroportului Internațional Timișoara, căruia ministrul Transporturilor i-a solicitat să se mobilizeze în vederea accesării de fonduri europene.

Cei de la aeroport sunt în contratimp și i-am atenționat spunându-le acest lucru, pentru că finanțări europene pe zona de aviație pot fi făcute doar până la finalul anului 2023. Din 2023 încolo nu mai există bani europeni pe zona aviației. Au în derulare în acest moment, și probabil în luna februarie vor anunța câștigătorul pentru terminalul de plecări. Am stabilit cu ei un calendar strâns. În 15 februarie trebuie să vină la București să semnăm protocoale pe alte două proiecte europene care vizează dezvoltarea aeroportului. Dar așa cum v-am spus, acest calendar stabilit cu directorul Stamatovici este unul strâns și este în contratimp, așa că le-am cerut să fie cât se poate de serioși în ceea ce privește implementarea acestor proiecte, pentru că există o concurență națională destul de mare, ceea ce este bine. Toate aeroporturile încearcă să se dezvolte în acești puțini ani, un an și ceva cât a mai rămas până la finalul anului 2023, și să poată să acceseze bani europeni. Deci aici lucrurile sunt extrem de limitate în timp și cei de la aeroport trebuie să se înscrie în acest calendar”, a declarat Sorin Grindeanu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

De asemenea, ministrul Transporturilor a afirmat că Aeroportul Internațional Timișoara are nevoie de acești bani europeni pentru a se dezvolta. Dar, pe lângă proiectele mari, la fel de importante sunt și cele mai mici, consideră Grindeanu.

Săptămâna trecută când am aterizat, și alții mi-au trimis poze, deasupra este Timișoara scris și „i”-ul nu apărea. Sunt chestiuni de imagine care pot fi făcute rapid. Nu poți să aterizezi într-un oraș ca Timișoara și nici măcar numele orașului să nu fie scris cum trebuie. A fost remediată rapid problema, norocul meu că am numărul de telefon al managerului. Dar ca problemă voi ține presiune constantă pe ei. Este una dintre porțile de intrare în orașul nostru, îmi doresc ca proiectele de dezvoltare, care parcă au trenat, să se întâmple cât mai rapid. De aceea am dat acest calendar, fiindcă este acel tic-tac legat de finalul anului 2023 și legat de fondurile europene. Și-l voi urmări îndeaproape, astfel încât Aeroportul Timișoara să se dezvolte. Este nevoie de aceste proiecte, dincolo de acestea mici, ca și ele importante”, a afirmat ministrul Transporturilor.

banner 970 x 250