Calitatea Ospitalității Românești – o nouă certificare în turismul autohton! Sute de unități de cazare din Caraș-Severin, reevaluate

hotel receptie publimedia shutterstock

Județul Caraș-Severin va intra în planul de implementare a unui proiect-pilot privind sistemul de „Calitate a Ospitalității Românești” – model de bune practici pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite de structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare. Proiectul aparține Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și îi vizează în mod direct pe proprietarii de structuri de cazare.

Programul este un sistem voluntar și reprezintă o completare a clasificării pe stele a unităților de primire cu funcțiuni de cazare din România, care vizează nu numai infrastructura, ci și starea acesteia (curată, funcțională etc.) apoi nu doar prezența anumitor servicii, ci și modul în care acestea sunt prestate. Proprietarii unităților de cazare înscrise vor obține o diplomă și un logo al sistemului pentru a-l putea folosi în vederea promovării.

Efectele dorite prin implementarea acestui proiect-pilot se referă la îmbunătățirea calității serviciilor și a orientării către client, reducerea sau evitarea reclamațiilor nejustificate ale consumatorilor, reducerea fluctuației de personal, dezvoltarea unui program de formare continuă a personalului, promovarea muncii în echipă.

Reprezentanții Biroului de promovare turistică al Consiliul Județean Caraș-Severin vor centraliza în perioada următoare toate informațiile privitoare la existența acestei infrastructuri turistice.

În Caraș-Severin se află în evidențe peste 400 de unități de cazare, însemnând hoteluri cu diferite grade de clasificare cu 1, 2, 3 sau 4 stele, pensiuni, cabane, pensiuni agroturistice, vile, căsuțe tip camping, bungalowuri, apartamente și camere de închiriat.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/