Proteste împotriva Guvernului! Personalul medical, cu pancarte în centrul Reșiței

publicitate si promovare in ziar

Protestele Sanitas din toată țara s-au făcut auzite și la Reșița! Mai multe cadre medicale au ieșit în stradă să își ceară drepturile salariale.

Cadre din Reșița, Caransebeș, Moldova Nouă, Oravița și Oțelu Roșu au ieșit să protesteze față de măsura Guvernului prin care nu sunt acordate salariile la nivelul stabilit prin lege. Printre revendicările salariaților din Sănătate și Asistență socială sunt aplicarea prevederilor legii care vizează salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabilirea sporului de condiții prin raportarea la salariul de bază aflat în plată și acordarea stimulentului de risc salariaților din asistență socială.

Pandemia îngreunează activitatea medicilor, iar situația cazurilor de COVID-19 este alarmantă chiar și pentru cei care se prezintă la unitățile spitalicești suferind de alte boli. „Eu consider că este un spital pe timp de război. Secțiile sunt împărțite în două, sunt trase prelate. Cu cât se mărește numărul de pacienți cu COVID, nu mai ajung paturile și atunci ai tot mai puține paturi non-COVID până se va ajunge să fie spital COVID, în sensul că nu o să mai poți trata pacienți non-COVID”, a declarat președintele sindicatului Sanitas Caransebeș în legătură cu situația Spitalului Municipal.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01