UPDATE/FOTO: Proteste de amploare la Oțelu Roșu

express de banat, resita, caras-severin, stiri resita, stiri caras-severin, mechel, ductil steel, combinat, uzina, luca malaiescu, stiri otelu rosu, valea bistrei, negocieri pentru cumpararea societatii

Angajații de la Oțelu Roșu pichetează societatea, în timp ce așteaptă să fie disponibilizați. Oamenii vor să-și primească salariile compensatorii sau să-și continue activitatea în combinat.

UPDATE ORA 10.10 Reprezentanții noii firme nu doresc să stea de vorbă cu protestatarii în prezența presei. O delegație formată din zece angajați, în frunte cu liderii sindicali, a fost primită, totuși, să poarte discuții cu administratorul judiciar, căruia urmează să-i prezinte revendicările.

proteste

UPDATE ORA 09.00 Protestatarii au încercat să pătrundă în sediul administrativ al societății, în urmă cu doar câteva momente, însă angajații firmei de pază s-au opus. Muncitorii au cedat în cele din urmă la îmbrânceli, pentru că nu au dorit ca miniambuscada să se încheie cu persoane rănite.

UPDATE ORA 08.50 Încă de săptămâna trecută, liderii sindicali ai societății Mechel anunțau că vor începe să protesteze în fața Combinatului. Oamenii s-au ținut de promisiune, astfel încât în această dimineață circa 200 de persoane s-au adunat să-și exprime nemulțumirea. Mulțimea strigă într-un glas „Hoții! Hoții!”, sătulă să nu aibă ce se lucreze. Atmosfera este una agitată, protestatarii ajungând la capătul răbdării.

proteste_otelu_ok

„Deocamdată, protestăm aici, dar dacă nu se rezolvă lucrurile vom analiza ce facem pe mai departe. Vrem să muncim! Ne-am săturat să stăm acasă, în șomaj tehnic. În cazul în care chiar nu se poate să revenim la serviciu, atunci dorim ca în notificările de disponibilizare pe care urmează să le primim să fie stipulat foarte clar că oamenii vor primi cele trei salarii compensatorii”, a declarat în această dimineață Victor Sabău, liderul sindical de la Oțelu Roșu, pentru Express de Banat.

Supărarea oamenilor a plecat de la faptul că noul proprietar al societății, cel care a cumpărat combinatul cu 52 de euro, a cerut insolvența combinatului. Mai mult decât atât, cei aproape 500 de angajați de la Oțelu Roșu urmează să rămână pe drumuri. Asta ar însemna o adevărată tragedie pentru piața forței de muncă din Valea Bistrei, unde nu există prea multe opțiuni de angajare.