FOTO Elevii mehedințeni, la UEM Reșița

În prima zi a Porților Deschise ale Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, elevi din județul Mehedinți au fost invitații universității reșițene. Peste 300 de școlari în ultimul an de liceu au trecut pragul facultății și au făcut cunoștință cu lumea studenților reșițeni.

Pentru ca spectrul variantelor de alegere a facultăților să fie mai mare, dar și ca parte din proiectul „Consiliere și orientare pentru o viitoare angajare”, în prima zi în care s-au deschis porțile universității reșițene au fost găzduiți liceenii mehedințeni.

UEM

Scopul vizitei de astăzi are dublu efect, pe lângă faptul că este făcută o scurtă prezentare a universității, se pun bazele viitorilor angajați. „Este vorba de o vizită realizată în cadrul proiectului «Consiliere și orientare pentru o viitoare angajare» și corelată cu activitatea universității care presupune organizarea în această săptămână a Zilelor Porților Deschise”, a precizat Camelia Șușco. Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, din Fondul Social European.

studenti UEM

Am început astăzi dimineață cu primii vizitatori ai Zilelor Porților deschise la Universitatea «Eftimie Murgu» din Reșița. Astăzi am avut primii vizitatori din Mehedinți și i-am invitat la noi pentru a-i cunoaște la fața locului, la noi acasă, pentru că i-am vizitat înainte în licee și le-am prezentat oferta noastră educațională. Îi primim în aceste zile la noi acasă pentru a-i convinge și pentru ca ei să se convingă de faptul că ceea ce noi le-am povestit corespunde realității. Mesajul meu către toți cei care doresc să vină să ne viziteze este să își modeleze viitorul cu Universitatea «Eftimie Murgu» din Reșița”, a declarat Doina Frunzăverde, rectorul universității.

studenti UEM

Mâine sunt așteptați alți elevi din Mehedinți, urmând ca miercuri și joi să fie zile dedicate elevilor din liceele județene. Parte din Zilele Porților Deschise face și vizitarea întregii universități, a laboratoarelor și a întregului campus universitar, pentru ca liceenii să se familiarizeze cu viața de student UEM.

banner 1000 x 100 hd