Vezi aici solicitările sindicaliștilor de la Oţelu Roşu!

Angajații de la Ductil Steel Oțelu Roșu sunt pregătiți astăzi să iasă din nou în stradă, să își strige disperarea. Închiderea combinatului generează o nouă criză în Valea Bistrei, pe care ei o numesc, mai nou, „Valea Plângerii”.

Sindicaliștii cărășeni au transmis o adresă parlamentarilor de Caraș-Severin, prin care i-au informat cu privire la protestele care au început în această săptămână. Muncitorii de la Oțelu Roșu sunt sprijiniți de președintele CNS Cartel Alfa, Marian Apostol. „Vă rugăm să interveniți  cu interpelări în cadrul Parlamentului sau prin alte mijloace, pentru a solicita o întâlnire a reprezentanților responsabili din cadrul Guvernului României cu o delegație a sindicatului, în vederea unor discuții referitoare la situația existentă și la instrumentele ce pot fi folosite pentru rezolvarea acesteia într-un mod corespunzător”, se arată în adresa transmisă de sindicaliști deputaților de Caraș-Severin.

Ce spune parlamentarul PSD
Parlamentarul PSD Ion Mocioalcă a declarat pentru Express de Banat în urmă cu aproximativ două săptămâni că șansa orașului din Valea Bistrei stă la mâna investitorilor. „Rămâne să valorificăm intenția de a atrage investitori în zonă și de a crea noi locuri de muncă. Aici, putem cere sprijinul Guvernului prin Agenția Română pentru Investiții Străine, de a oferi facilități investitorilor, pentru că 300 de locuri de muncă sunt importante, dar nu de nerecuperat!”, spune Ion Mocioalcă, parlamentar în Colegiul V.

Opoziția, indignată
Parlamentarul Valeria Schelean a depus încă de săptămâna trecută o interpelare adresată ministrului economiei, Varujan Vosganian, precum şi ministrului muncii, Mariana Câmpean, prin care le-a solicitat acestora să analizeze situaţia investitorului rus şi să vină cu soluţii pentru sutele de angajaţi, care vor rămâne fără un loc de muncă în eventualitatea încetării definitive a activităţii combinatului de la Oţelu Roşu. Deputatul se declară indignat pentru faptul că nu a primit un răspuns nici la ora actuală.

Producție sistată
Reamintim faptul că procesul tehnologic la combinatul din Oţelu Roşu a fost stopat, iar actuala conducere a combinatului susţine că activitatea nu va putea fi repornită, din cauza inexistenţei unei pieţe de desfacere a produselor metalurgice. Combinatul din Oţelu Roşu a fost cel mai mare furnizor de locuri de muncă pentru această zonă, văduvită de existenţa altor companii de asemenea amploare. Sistarea definitivă a activităţii combinatului ar fi un dezastru pentru locuitorii din Oţelu Roşu şi localităţile limitrofe.