Vechea administrație impunea ilegal chirie cetățenilor!

Dacă până acum aproape 30 de familii au închiriat terenuri și clădiri de la un proprietar inexistent, situația chiriașilor din Oțelu Roșu de pe proprietățile familiei Auschnitt intră în legalitate.

Încă de la începutul preluării administrației locale, noii membri ai Consiliului Local au încercat să obțină acte pe toate proprietățile lăsate uitării. Pe trenurile și clădirile familie Auschnitt vechea administrație cerea chirie, deși tot ce avea la mână era o scrisoare de donare.

Timp de foarte multă vreme, cele 29 de familii care se folosesc de terenurile și clădirile Auschnitt din oraș au plătit o chirie către Consiliul Local. Situația nu a fost tocmai legală, pentru că nu au fost întocmite acte legale de proprietate. „În urmă cu 14 ani de zile cei din familia Auschnitt au făcut o hârtie prin care spuneau că sunt de acord să cedeze Consiliului Local toate proprietățile, terenuri și clădiri. Însă administrația trecută nu s-a mai ocupat să continue demersurile pentru a rezolva problema. Nu știu cum atâția ani de zile s-a putut trăi într-o ilegalitate atât de mare. Sigur, oamenii nu au știut despre ce este vorba, au venit, și-au plătit chiriile, dar nu poți închiria ceva ce nu îți aparține”, a explicat primarul orașului.

Locatarii blocului Auschnitt se plâng că nu au unde să își construiască o toaletă, din moment ce nu s-au mai încheiat contracte de închiriere. Motivul este simplu, primarul Luca Mălăiescu a refuzat să întocmească orice contracte până ce terenurile și clădirile nu se află în proprietatea Consiliului Local. Cum demersurile pentru rezolvarea actelor au fost demarate, în scurtă vreme locatarii vor putea închiria sau cumpăra acele proprietăți. „Am fost plecat acum o săptămână la București și am reușit să facem actele la Casa de Avocatură a familiei Auschnitt, unde am preluat noi toate terenurile și clădirile. În cel mai scurt timp urmează să le intabulăm pe noi, iar după ce le intabulăm putem într-adevăr să intrăm în legalitate”, a mai adăugat Luca Mălăiescu.

Acest gen de situații, din păcate, mai sunt întâlnite în oraș. Câteva case, construite pe vremea comunismului, se află pe terenuri care nu aparțin proprietarilor. Administrația locală a reușit achiziționarea acelor terenuri de sub case, iar acum acestea urmează să fie închiriate sau vândute celor care locuiesc în case pentru ca aceștia să intre în legalitate. La fel se întâmplă cu proprietățile familiei Azzola, ai cărei urmași au fost depistați în Germania, iar pentru întocmirea actelor de proprietate primarul orașului Oțelu Roșu este nevoit să le facă o vizită.