Protestatarii cer și demisia lui Frunzăverde

Cea de a doua zi de proteste a adunat în centrul orașului circa 200 de reșițeni, supărați pe membrii PD-L, dar și pe situația economică precară pe care trebuie să o înfrunte. Acestora li se vor alătura însă, și alții. Potrivit reșițenilor, un grup consistent de persoane urmează să vină din zona Renk spre centru.

După ce ieri, reșițenii au protestat mai multe ore în centrul orașului scandând lozinci antiguvernamentate și anti Băsescu, astăzi aceștia și-au extins supărarea și asupra liderilor județeni ai PD-L. Ei au cerut demisia președintelui Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde și a deputatului Vali Rusu, numit de mulțime „Butoane”. Cei doi sunt considerați de reșițenii din piață principalii vinovați de situația economică a județului.

Protestatarii au cerut să stea de vorbă cu autoritățile județene, iar o parte dintre liderii mulțimii supărate a intrat în jurul orei 15.30 în biroul prefectului de Caraș-Severin, Octavian Țunea, ca să discute cu acesta. Printre protestatari se află revoluționari, preșcolari și elevi, care cer cot la cot cu mulțimea schimbarea lui Băsescu. Cu toții îi invită pe trecători să li se alăture și îi conving să vină în centrul orașului și în zilele următoare. Lozincile scandate de protestatari au fost: “Jos Frunzăverde!”, “Jos Butoane!” sau “Blonda și cu Chioru’ au furat poporul”.

În paralel, și la Caransebeș au avut loc mișcări de stradă, dar acestea au fost autorizate. Revoluționarii au mobilizat populația, care a mărșăluit pe străzile orașului. Și caransebeșenii au cerut demisia lui Băsescu.


Comments

  1. SoL says:

    Turistul la Secu Vela s-a ocupat de Caransebes, iar Mocioalca, turnator de profesie, s-a gandit sa-si faca aparitia prin Resita. Cate coincidente !!!! Prietenii stiu de ce :O)

  2. tudor says:

    “Express de Banat este un cotidian de informare şi, poate cel mai important, nu face jocurile niciunui partid politic” (text preluat din caseta redactionala). Publicatia platita de Vela din Caransebes incepe sa-si arate coltii. In Caransebes singurii protestatari au fost revolutionarii, 20 la numaru, si nimeni nu i-a bgat in seama. DEZINFORMARE pe fata.