Protest spontan la sediul Finanțelor Publice din Timișoara. Angajații, nemulțumiți de reorganizarea ANAF

Protest spontan la sediul Finanțelor Publice din Timișoara. Zeci de oameni s-au adunat în holul instituției, nemulțumiți de proiectul care prevedere reorganizarea ANAF. Angajații susțin că va fi redus un număr mare de posturi.


După ce au anunțat că nu sunt de acord cu modificarea structurii organizatorice la nivelul ANAF și au solicitat renunțarea la proiectul de hotărâre, sindicaliștii Direcției Generale a Finanțelor Timiș au organizat un protest spontan. Zeci de angajați s-au adunat în holul instituției, nemulțumiți de faptul că propunerile acestora nu au fost luate în considerare.

„Astăzi de dimineață am avut o adunare generală la cererea colegilor noștri în care noi i-am informat despre stadiul în care se află acum reorganizarea ANAF-ului, a lipsei de transparență în care se desfășoară acest proces și a lipsei de reacție vizavi de amendamentele propuse de noi, ca sindicat. Această reorganizare se referă la reducerea personalului”, a declarat Virgina Duțu, președintele sindicatului din cadrul DGFP Timiș.

Sindicaliștii susțin că, la nivel de ANAF, numărul de posturi va fi redus cu 4.000 în condițiile în care o persoană operează în anumite cazuri și peste 4.500 de dosare.


„Cum o să reușim noi să livrăm un serviciu de calitate contribuabililor și mediului de afaceri în situația în care, de exemplu, la colectare persoane juridice vorbim de 45.000 de dosare pe care le operează 8 oameni. La colectare este dramatic. O persoană trebuie să ajungă să definitiveze 4.580 de dosare. Ar fi vorba la nivel de ANAF, așa cum se exprima ministrul Teodorovici, de 4.000 de posturi. Procedurile sunt greoaie și depășite, cadrul legislativ este extrem de confuz pentru că acest cadru legislativ se schimbă într-un ritm în care tu ce aplici azi mâine nu mai devine valabil”, a mai spus Virgina Duțu, președintele sindicatului din cadrul DGFP Timiș.

Sindicaliștii susțin că este prima formă de protest, iar activitatea instituției nu a fost afectată. Direcția Generală a Finanțelor Publice Timiș are aproximativ 200 de angajați.

banner 1000 x 100 hd