Protest pentru pensii speciale! Activitate suspendată la Judecătoria Lugoj

Judecătorii de la Lugoj au început de astăzi o formă de protest, refuzând să intre pentru două ore în sălile de judecată. Protestatarii cer în continuare să li se acorde pensiile speciale.

Adunarea generală a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Lugoj a hotărât, ca formă de protest, suspendarea activității zilnic între orele 8.00 și 10.00, începând cu data de 3 februarie până la momentul retragerii sau respingerii proiectului legislativ de abrogare a pensiilor de serviciu cuvenite magistraților, se arată într-un comunicat semnat de judecătorul Alexandru Cozilec.

La fel ca și colegii lor din țară, judecătorii din cadrul Judecătoriei Lugoj apreciază că proiectul de lege încalcă grav independența judecătorilor și afectează ordinea constituțională din România.

Totuși, magistrații lugojeni vor intra în săli între orele menționate pentru judecarea unor cauze urgente.

Săptămâna trecută grefierii din cadrul Judecătoriei Lugoj au hotărât suspendarea activității ca formă de protest împotriva eliminării pensiilor de serviciu, care să compenseze faptul că, potrivit legii, ei nu pot desfășura alte activități ca sursă de venit pe lângă salariu.