Fără parolă! Internet gratuit pentru locuitorii din Făget și satele arondate

publicitate si promovare in ziar

Locuitorii din Făget și satele aparținătoare au internet gratuit printr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană. În Timiș, doar Deta a mai reușit să atragă o astfel de investiție.

Locuitorii din Făget și din satele aparținătoare Begheiu Mic, Bichigi, Bătești, Brănești, Jupânești, Temerești, Povergina, mai puțin Colonia Mică și Bunea Mare, beneficiază de scurt timp de internet gratuit prin sistemul wireless WIFI4EU. Proiectul a fost implementat anul trecut, iar investiția a fost atrasă de administrația locală din „orașul castanilor” printr-un program finanțat integral de Uniunea Europeană și a fost realizată de societatea RCS/RDS.

„Noi și Deta suntem singurele orașe din județul Timiș care am reușit să atragem un astfel de proiect, ce oferă internet gratuit locuitorilor. Valoarea investiției a fost de 71.000 de lei cu tot cu T.V.A, toate costurile fiind suportate de Uniunea Europeană.”, a precizat Marcel Avram, primarul Făgetului.

În total, în cele opt localități, wirelessul este liber, fără parolă în 18 locații, 11 fiind în Făget și câte una în satele sus-amintite. În oraș, locațiile sunt lângă scena din apropierea Liceului „Traian Vuia”, în incinta unității de învățământ, în Parcul Central, în Piața Libertății, în Parcul de pe Calea Lugojului, în spațiul exterior de pe Calea Lugojului, în Parcul Ștefan cel Mare, lângă terenul sintetic de pe strada G. Coșbuc, în parcul de pe Calea Bichigiului, la Stadionul Orășenesc și în Parcul Gării. În Begheiu Mic aparatura a fost instalată în perimetrul Căminului Cultural, Bichigi (Căminul Cultural), Bătești (Căminul Cultural), Brănești (Căminul Cultural), Jupânești (Căminul Cultural), Temerești (Căminul Cultural), Povergina (Căminul Cultural).

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01