Au început înscrierile pentru taberele de vară organizate de Episcopia Caransebeșului

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Episcopia Caransebeșului, prin Departamentul Misionar și Activități cu Tineretul, organizează înscrieri până în 21 februarie pentru comunitățile rurale și urbane din județul Caraș-Severin, care doresc să găzduiască cele două tipuri de tabere educaționale pe care eparhia Caransebeșului le propune în acest an.

Este vorba de Tabăra din Inima Satului, program care se adresează comunităților rurale și de Tabăra din Inima Familiei, adresată comunităților urbane din județ. Ambele programe se adresează copiilor și tinerilor, pe de-o parte, dar și familiei, în ansamblu, pe de altă parte, pentru că ele își propun derularea unor activități educaționale, cultural-artistice, catehetice și de divertisment destinate atât copiilor și părinților.

„Având în vedere succesul de anul trecut al programului TDIS, precum și elementele de noutate introduse în acest an, alături de extinderea programului și în mediul urban, considerăm că implicarea comunităților locale în organizarea acestui program reprezintă o investiție pe care Biserica, alături de școală și de autoritățile locale, o fac în sprijinirea și îndrumarea familiei – nucleul de bază al unei societăți sănătoase, familie care este greu încercată în zilele noastre. De aceea, considerăm că organizarea acestor tabere este de bun augur în cât mai multe comunități locale, mai ales că eforturile financiare sunt foarte reduse comparativ cu impactul social ridicat pe care, cu siguranță, aceste tabere îl vor avea”, a precizat părintele Mihai Ciucur – coordonatorul celor două programe.

STPT job 1000x200

Comunitățile de pe cuprinsul Episcopiei Caransebeșului, sate și orașe, deopotrivă, care doresc să găzduiască aceste tabere, în perioada 18 iunie – 12 septembrie 2020,  sunt așteptate să se înscrie în cadrul acestui program, la numărul de telefon: 0734.77.34.77 – Pr. Mihai Ciucur, coordonatorul programelor TDIS și TDIF. Partenerii locali sunt parohiile, școlile și autoritățile publice locale din localitățile unde se dorește organizarea acestor tabere, iar pentru înscriere este necesară completarea unui formular și trimiterea acestuia până la data de 21 februarie 2020.

Desfășurate cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, programele TDIS și TDIF  își propun să ajungă în minimum 10 comunități locale din județ. Programele se vor derula cu sprijinul Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și se înscriu în șirul de manifestări prilejuite de Anul omagial al pastorației părinților și copiilor în Patriarhia Română.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/