Protecție! Plan urbanistic zonal destinat centrului istoric al Lugojului

explo 1000x200

Municipalitatea lugojeană a prins, în bugetul pe anul 2021, fondurile necesare întocmirii PUZ-ului de protecție a clădirilor și monumentelor din zona centrală a municipiului Lugoj. În acest scop, s-a alocat suma de 150.000 de lei.

Respectivul Plan Urbanistic Zonal este destinat protecției monumentelor istorice, declarate sau nu, astfel încât, la un moment dat, dacă un proprietar de imobil din zona centrală vrea să facă renovări, poate să întocmească direct autorizația de construcție, elementele necesare modernizării fiind deja prevăzute în acest PUZ.

„Nu vrem să declarăm mai multe monumente istorice. Asta ar însemna să supunem pe toți proprietarii la o muncă foarte îndelungată, la costuri foarte mari de proiectare. Și atunci, aceasta ar fi soluția cea mai bună, să întocmim acest PUZ protector, care să vină în sprijinul celor care vor să-și renoveze clădirile din zona istorică și să poată trece direct la autorizare”, spune primarul Claudiu Buciu.

Avantaje elaborării acestui PUZ sunt duble: costuri mai mici cu proiectarea și timpi mai scurți între momentul solicitării la primărie a lucrării și obținerea autorizației de construcție.

banner 970 x 250