Protecția Mediului are ultimul cuvânt în amenajarea cimitirului care îi nemulțumește pe caransebeșeni

Amenajarea cimitirului Uniunii Ucrainenilor din România, filiala Caransebeș, pune probleme comunității. Viceprimarul Marius Isac spune că, dacă nu se va primi avizul de la Agenția pentru Protecția Mediului, abia atunci se va lua o decizie.

Menționăm că Uniunea Ucrainenilor din România, filiala Caransebeș, a primit un teren din partea Primăriei Caransebeș, aprobat în Consiliul Local pentru amenajarea unui cimitir în zona Pipirig spre șoseaua de centură a municipiului. Nimic nu prevestea că după ce vor începe lucrările de amenajare, oamenii din zonă, atât persoane fizice, cât și juridice, vor contesta decizia Consiliului Local.

Consilierul PSD Daniel Alexandru Isac a interpelat executivul Primăriei Caransebeș la ultima ședință de lucru cu privire la acest cimitir, menționând că s-au strâns semnături de la locuitorii din zonă pentru a abroga hotărârea de Consiliu Local de alocare a acelui teren pentru amenajarea unui cimitir.

CITEȘTE ȘI:

Își îngroapă morții sub geamul vilelor de zeci și sute de mii de euro! „Se omoară orice dezvoltare!”

Viceprimarul Marius Isac l-a întrebat pe consilierul PSD dacă a făcut o vizită în zonă sau doar a plecat urechea la spusele oamenilor când a afirmat că cimitirul trece pe sub ferestrele lor. „Acolo este o altă problemă, nicidecum că cimitirul este foarte aproape de case. Oamenii acuză că pânza freatică este aproape de fântânile lor, astfel că se tem că s-ar putea infiltra apa, dar cei care amenajează cimitirul trebuie să respecte toate avizele și ultimul este de la Mediu”, a spus viceprimarul Marius Isac.