Își îngroapă morții sub geamul vilelor de zeci și sute de mii de euro! „Se omoară orice dezvoltare!”

Un om de afaceri din Caransebeș, care ridică de ceva vreme un mic cartier de case la marginea cartierului Pipirig, îi acuză pe consilierii locali că sunt lipsiți de viziune și că din acest motiv îi ruinează investiția!

Bebe Pasere a început de ceva vreme să construiască mai multe vile în zona Străzii Ștefan Jianu din Caransebeș, undeva înspre aeroport. Tot acolo au mai construit și alții și mai sunt parcelate câteva terenuri pentru investiții similare. Practic, se ridică un mic cartier de vile. Pasere, ceilalți proprietari de terenuri și de locuințe din zonă nu mai au însă liniște după ce, printr-o Hotărâre de Consiliu Local, un anumit cult religios a primit o suprafață importantă de teren, imediat alăturată, pentru a amenaja un cimitir.

„Acolo sunt încă multe parcele de case, se construiesc vile, continuă dezvoltarea în extravilan. Problema este că, un teren, din domeniul public, a fost dat unei biserici pentru a face acolo cimitir. Ar fi construit în amonte, toată apa din cimitir ar intra în curțile oamenilor. În acest cartier mai sunt încă patru loturi de cimitir, nu înțeleg cum au putut da acest teren care e foarte aproape de casele construite de mine și de vecinii mei. Există drum asfaltat, există toate utilitățile în zonă, Consiliul Local ar putea câștiga mult mai mult dacă ar gândi corect ce să facă acolo. Era un loc ideal pentru un loc de joacă, eventual. E o zonă liniștită, nu sunt mașini și oricum e un loc în care merg foarte mulți copii de la școală. S-ar îngropa aici orice dezvoltare cu acest cimitir. Îi rog pe consilierii locali să revizuiască acel proiect, să vină în cartier și să stea de vorbă cu oamenii”, a declarat omul de afaceri pentru Express de Banat.

Primarul Felix Borcean admite că decizia de a se ridica acolo un cimitir e neinspirată și vrea să îndrepte situația. „Sunt de acord că trebuie să discutăm din nou despre acel cimitir. Știu că se construiește în zona respectivă, nu putem să mergem cu gardul cimitirului până sub geamul oamenilor. Vom analiza situația și poate vom găsi o soluție mai bună pentru toată lumea”, a dat asigurări Felix Borcean.