„Ministrul Sănătății în Caraș-Severin”: Carantinații de la Herculane, în mare parte, foști pușcăriași și prostituate!

Directorul Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, doctorul Romeo Dumitrescu, a redus centrele de carantină din județ la unul singur, un hotel din Băile Herculane, unde, spune acesta, a găsit mai mulți infractori și prostituate decât cărășeni care muncesc onest în străinătate!

Dumitrescu a preluat șefia Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin în plină pandemie, după ce prefectul Cristian Gâfu a considerat că fostul director, Dan Miloș, nu a comunicat prea eficient și, în plus, a fost mult prea moale cu subalternii. Noul director a declarat într-o emisiune la Banat TV că a fost solicitat să preia instituția într-un moment de mare cumpănă, o instituție ce ar fi fost marginalizată și destructurată prin absențe foarte serioase de personal, angajații având de-a lungul timpului și chiar în prezent salarii foarte mici, raportat la responsabilitățile care sunt foarte, foarte mari. „Mi s-a dat o putere foarte mare, practic, eu sunt ministrul Sănătății în Caraș-Severin!”, a afirmat șeful DSP, după care a explicat că a păstrat un singur centru de carantină în județ, un hotel din Băile Herculane, eficientizând și reducând astfel riscurile răspândirii virusului.

Referitor la carantinații de la Herculane, directorul DSP spune că nu sunt tocmai românii care fac cinste țării peste hotare. De fapt, Romeo Dumitrescu a spus-o în termeni mult mai duri: „Am discutat cu carantinații veniți din Anglia și Austria. Sunt și oameni cu o calitate umană foarte slabă, mă refer aici la persoane dedate numai la acțiuni antisociale, cu repetat statut de deținuți în diferite închisori din România și din străinătate, femei pierdute, care practică prostituția în tiruri și pe diferite străzi. Majoritatea au un verbiaj absolut scandalos!”

Din fericire, mai spune Romeo Dumitrescu, după ce s-au convins de cele mai bune intenții și condiții de cazare și masă, s-a instaurat civilizația în centrul de carantină din Băile Herculane. „Au acces numai pe balcon, sunt închiși cu cheia în camere. Au două săptămâni de odihnă după ce au făcut ce au făcut în această lume!”, a concluzionat șeful DSP Caraș-Severin.