Conflict pe neglijența față de copii!

Nesupravegherea atentă a copiilor de către părinţi duce deseori la întâmplări şocante, iar acestea, la rândul lor, rămân nerezolvate. Poliţiştii se implică în caz, însă „uită” să apeleze la Protecţia Copilului pentru a eficientiza problema.

Unul dintre cazurile care ridică semne de întrebare este cel al copiilor electrocutaţi la Jupa în urmă cu aproximativ o săptămână. Cu toate că poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, lucrurile se mişcă încet. În loc să se apeleze la toate organele abilitate pentru a duce la capăt problema, situaţia, care este destul de gravă, se tărăgănează tot mai mult. Asta, în condiţiile în care Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Caraş-Severin nici măcar nu a fost sesizată despre ceea ce s-a întâmplat, deşi ar putea ajuta la înaintarea rezolvării problemei. Verificând cele întâmplate, reprezentanţii Direcţiei pot hotărî soarta celor doi băieţi: fie se întorc acasă după refacerea lor completă, fie intervine statul şi îi ia pe minori pentru nesupraveghere, potrivit legii.

Reporterii Express de Banat au stat de vorbă cu reprezentanţii direcţiei de asistenţă socială pentru a afla punctul de vedere vizavi de cazul celor doi minori electrocutaţi, însă declaraţiile acestora au fost cam incerte, mai ales că nu au fost sesizaţi de cele întâmplate.

Statul poate lua copiii nesupravegheaţi corespunzător prin Legea 272, dar acest lucru se poate întâmpla doar dacă sunt cazuri extrem de grave. Legea nu poate să cuprindă toate informaţiile despre toate cazurile. Întâi de toate, autorităţile locale au un rol major de a monitoriza situaţia copiilor din unităţile administrativ-teritoriale. Noi, de la directive, putem interveni doar când autorităţile locale şi-au dat silinţa în rezolvarea problemei. În acest caz nu ne putem da cu părerea pentru că nu am fost sesizaţi. Vreau să precizez că celelalte spitale din judeţ, cu excepţia Spitalului Judeţean Reşiţa, ar fi trebuit să ne sesizeze cu privire la acest caz. Repet, noi nu am fost sesizaţi nici de către poliţie, nici de unitatea sanitară care a preluat cei doi copii de la Jupa”, a declarat Virgil Popa, purtător de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin.

FOTO: ziare.com

CITESTE SI: UPDATE VIDEO: UNUL DINTRE CEI DOI COPII ELECTROCUTAŢI, ÎN STARE MAI BUNĂ!

Comments

  1. Afacerea ta says:

    Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul: invetienglezaRo