Comisarul-șef conf.univ.dr. Mihai Marcoci a descalificat astăzi, la Mehadia, în fața câtorva sute de oameni, evenimentul fastuos din capitală, unde a fost sfințită Catedrala Mântuirii Neamului, dar și manifestările pregătite în toată țara cu ocazia Centenarului Marii Uniri.
Prezent în comuna cărășeană Mehadia, fiind invitat la un simpozion dedicat Marii Uniri, prorectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a surprins pe toată lumea cu un discurs ce a făcut notă discordantă față de expunerile tuturor celorlalți vorbitori, un discurs pentru care a primit ropote de aplauze. „Astăzi trăim un moment foarte interesant pe care eu nu l-am înțeles. Nu am înțeles de ce România trebuie să aibă catedrală patriarhală pe piatra căreia să scrie 2018 și să renunțe la o catedrală patriarhală care a fost construită la 1640. E o chestiune care mie îmi scapă. E o chestiune pe care o spun pentru prima oară public și o spun pentru că a venit momentul ca noi, românii, să avem curajul să ne depășim propriile angoase și frustrări. Astăzi, Preafericitul Daniel împreună cu patriarhul ecumenic al Constantinopulului, inaugurează, târnosesc, sfințesc Catedrala Mântuirii Neamului. Acum 60 de ani, dacă zic bine, s-au găsit celebrele plăcuțe recunoscute de universități mari, ca Oxford, Universitatea de la Moscova, Universități din Franța și din Italia, ca prima formă de scriere de pe pământ. La 5 km de situl unde s-au găsut acele tăblițe s-a găsit icoana Maicii Domnului cu pruncul, care a fost datată cu 1500 de ani înainte de venirea lui Isus Hristos. Este un subiect care este extrem de tabu, în toată lumea neocreștină. Eu nu mai cred în manipulările niciunei biserici, nici romano-catotolice, nici ortodoxe române care vorbește de Apostolul Andrei care a creștinat Dobrogea”, a afirmat Marcoci, care a concluzionat că dacii erau creștini.
Prorectorul Academiei de Poliție „A. I. Cuza” n-a ratat ocazia de a vorbi și despre acțiunile dedicate Marii Uniri. „Decât să-i comemorăm cu ipocrizie pe cei care au făcut unirea, vă invit la Arad, să vedeți în ce hal arată casele celor care, în 1918, au luat decizia Marii Uniri”, a mai spus Mihai Marcoci.