Propunerile PSD pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți

ion mocioalca explica masca

Partidul social-democrat propune o serie de măsuri care să sprijine românii și în același timp să combată creșterea prețurilor la alimente și carburanți.

Senatorul Ion Mocioalcă anunță că PSD propune măsuri importante pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți:

  • vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile și pentru cei cu venituri mici – propunerea PSD: 50 de euro/voucher la fiecare două luni, până la finalul anului.
  • vouchere acordate lunar, în perioada de școală, pentru elevii cu burse sociale – propunerea PSD: 30 de euro/voucher.
  • Dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei.
  • Creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților – propunere PSD: creșterea de la 20 de lei la 30 de lei.
  • Schemă de ajutor de stat pentru transportatori, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară – propunerea PSD: 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.

„Obiectivul PSD est ca aceste măsuri de sprijin să fie finanțate în proporție de 50% din fonduri europene, pentru a nu afecta investițiile programate în buget. Dacă cei de la PNL reușesc să propună mai multe surse de finanțare din fonduri europene pentru aceste măsuri social-democrate, atunci, desigur, PSD va susține ca valorile voucherelor și ale tichetelor de masă să fie mai mari.”, subliniază senatorul Ion Mocioalcă.

banner 970 x 250