Marius Damian: „Mă bucur nespus de mult că această criză energetică este mai aproape de a-și găsi rezolvarea”

damian explica

De-a lungul anilor, multe proiecte din România au fost abandonate, motivele invocate fiind în multe cazuri protecția mediului, deși aceste proiecte au fost lăsate să se desfășoare până în proporție de 60 sau chiar 90% înainte de a fi blocate. Din categoria aceasta fac parte și multe hidrocentrale, în care s-au investit sute de milioane de euro, unele fiind blocate chiar în pragul finalizării.

„Ne confruntăm cu o criză energetică, care riscă să aducă la disperare atât România, cât și toată Europa și care deja a afectat foarte mulți români, fie că vorbim de persoane fizice sau de firme și companii, în timp ce resursele de care beneficiază țara noastră nu sunt folosite! România este țara care din fericire beneficiază de o serie resurse și avem potențialul de a produce energie din surse alternative, precum energie eoliană, hidrotermală, hidraulică sau nucleară, dar din păcate este dependentă de resursele de energie din afară.”, spune Marius Damian, deputat PSD.

În același timp, în contextul actual de criză și război, România nu își poate permite să nu ducă la bun sfârșit proiectele care sunt atât de aproape de finalizare, în care s-au investit mulți bani și care sunt de interes național.

„Mă bucur nespus de mult că această criză energetică este mai aproape de a-și găsi rezolvarea, prin aprobarea proiectului PSD privind finalizarea hidrocentrale abandonate, care a fost deja votat în Parlamentul României! România poate rezolva problema energiei electrice atâta timp cât proiectele nu vor mai fi blocate pe motive nefondate, fiindcă principala noastră preocupare trebuie să fie protejarea cetățenilor români. De aceea, este foarte important să ducem aceste proiecte la bun sfârșit și în același timp să avem o strategie bine definită pe termen lung, pentru ca România să poată deveni independentă energetic.”, mai spune parlamentarul cărășean.

banner 970 x 250