Propunerea lui Marilen Pirtea a primit reacții pozitive! Deputatul argumentează nevoia pentru înăsprirea pedepselor

Reacții pozitive pentru propunerea lui Marilen Pirtea! Deputatul și-a exprimat aprecierea pentru modul în care i-a fost receptată inițiativa de înăsprire a pedepselor pentru infracțiuni. Liberalul a transmis o serie de argumente care stau la baza demersului său și spune că toți politicienii trebuie să înțeleagă nevoia de a proteja siguranța cetățenilor.

Marilen Pirtea este încântat de reacțiile pozitive primite în urma propunerii sale de a mări pedepsele pentru infracțiunile comise cu violență. Deputatul spune că legea trebuie să fie de partea cetățenilor care își apără viața și locuința, motiv pentru care este nevoie de o legislație clară. „Cetățeanul are dreptul să își apere viața și proprietatea, iar legea trebuie să fie în mod limpede de partea lui, fără nuanțe de interpretare. Pentru toți cetățenii, inclusiv pentru  infractori, trebuie să se înțeleagă limpede din textul legii că nimeni au are ce să caute pe proprietatea altuia, pe niciun perimetru sau spațiu privat, în condominii sau curți ale caselor de locuit”, a declarat vicepreședintele Camerei Deputaților.

Liberalul își prezintă seria de argumente care stau la baza inițiativei sale pentru întărirea legislației. Marilen Pirtea se bazează pe fenomenul de succesiune a crizelor, adică generarea faptelor de violență în condiții de crize economice, sociale sau politice. Pachetul de măsuri anti-criminalitate are ca scop prevenirea unei creșteri a criminalității și infracționalității. Pedepsele și sancțiunile mărite vor funcționa drept suport pentru siguranța reprezentată de organele de ordine prin creșterea gradului de susținere a polițiștilor și jandarmilor din partea populației. Deputatul consideră că legiuitorii trebuie să înțeleagă nevoia de a proteja cetățenii ca indivizi și țara ca întreg. Pirtea mai spune că siguranța publică reprezintă un viitor mai bun pentru țară pentru că ajută la atragerea turiștilor, dezvoltarea comerțului și menținerea bunăstării românilor. „Un viitor mai bun depinde de siguranța publică: ne dorim cu toții o țară cu un nivel foarte bun al siguranței publice, care garantează apoi și atractivitatea turismului, dar și o bună dezvoltare a comerțului și serviciilor, ca și menținerea unei stări de spirit mai bune, într-o societate în care copiii cresc în siguranță”, a încheiat Marilen Pirtea.

CITEȘTE ȘI: Pedepse mai grele după model italian! Marilen Pirtea vrea să prevină explozia infracționalității