Medicul timișorean Virgil Musta, numit membru în Comisia Națională care gestionează pandemia de COVID-19!

Doctorul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara este membru în Comisia Națională de Management Clinic și Epidemiologic al COVID-19. Alți doi specialiști din județul Timiș fac parte din echipă.

Medicul Virgil Musta a fost însărcinat cu gestionarea cazurilor de coronavirus, depistate în vestul țării, încă de la începutul pandemiei. S-a remarcat în spațiul public odată cu creșterea numărului de pacienți vindecați care a dus județul Timiș în fruntea statisticilor COVID-19 cu impact pozitiv. Virgil Musta este și cel care s-a ocupat direct de organizarea unității sanitare, astfel încât să fie respectate circuitele. A întocmit protocoalele de prevenție destinate protejării personalului medical, dar și cele organizatorice și de tratament care îi vizează pe pacienții diagnosticați cu noul virus.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vizitat, în ultimele săptămâni, pentru a doua oară Spitalul de la Pădurea Verde, iar decizia ca medicul Virgil Musta să facă parte din Comisia care se ocupă, la nivel național, de gestionarea pandemiei, îi aparține. Informația a fost confirmată oficial de primarul Nicolae Robu. „Felicitări excepționalului medic al Spitalului «Victor Babeș», doctorul Virgil Musta, pentru numirea în Comisia Națională de Management Clinic și Epidemiologic al COVID-10. Mult succes în această calitate, domnule doctor! Suntem mândri de dumneavoastră!”, a scris edilul pe Facebook.

Numărul pacienților tratați de medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase se apropie de 300. Ieri au fost anunțate oficial șapte externări. Din Comisia Națională de Management Clinic și Epidemiologic al COVID-19 mai fac parte alți doi timișoreni. Este vorba despre Dorel Săndesc, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă și Cristian Vlădescu, șeful disciplinei de Sănătate Publică din cadrul Universității de Medicină din Timișoara.