Ministrul Sănătății la Timișoara, într-un show mediatic. A venit în orașul de pe Bega cu mâna goală

Atitudinea ministrului Sănătăţii, venit ieri la Timişoara, a fost atacată dur de Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. Acesta spune că ministrul a ajuns în capitala Banatului fără să aibă disponibilitatea să se întâlnească cu autorităţile locale şi să vadă care sunt nevoile reale ale judeţului Timiş.

Un show mediatic. Aşa a caracterizat şeful CJT cea de-a doua vizită a ministrului la spitalele din Timişoara, care a spus că acesta nu a fost preocupat să rezolve problemele reale ale judeţului.

„Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost pentru a două oară la Timișoara, într-o vizită fulger. Bineînțeles, nu a fost dispus să aibă întâlniri cu autoritățile locale. Le evită elegant sau îi e frică de o confruntare directă? Prezent la Timișoara, a constatat că la Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș» colectivul este minunat! DA! Este minunat! Dar nu aveam nevoie de confirmarea sa. Știm asta cu toții!

Ceea ce nu a constatat ministrul – nici nu avea cum, deoarece lipsa sa de dialog este totală, iar pelerinajul pe la spitalele din Timișoara este doar pentru un show mediatic ieftin – este că problemele din județ sunt departe de a fi rezolvate”, a precizat Călin Dobra.

Acesta a continuat şi a expus problemele reale ale judeţului, lipsa echipamentelor de protecţie, a kiturilor de testare, găsirea cu dificultate a a furnizorilor de echipamente. Dobra a mai spus că în lupta contra acestui inamic invizibil e nevoie de întăriri, pe care nu le-a găsit la centru.

„Las la o parte faptul că a venit cu mâna goală, adică nu a vorbit de niciun echipament cu care să fie dotate spitalele care tratează cazurile de COVID-19. Ce echipamente de protecție?! Ce kituri de testare?! Deși tocmai asta e marea problemă. Că NU testăm suficient!

Domnule ministrul al Sănătății, oare la urechile dumneavoastră a ajuns informația că Spitalul Municipal din Lugoj, unitate suport, nu are de unde să cumpere kituri de testare? Oare știți cât de greu e să găsești furnizori serioși de echipamente de protecție și nu «bișnițari de pandemie». Oare mai știți cât era o mască înainte de criza aceasta?

Noi luptăm aici cu toate armele. Câștigăm bătălie după bătălie. Dar, pentru un război atât de perfid, e nevoie de întăriri”, a conchis preşedintele CJT.