Propunere pentru Primăria Reșița: să cumpere două clădiri și apoi să le demoleze pentru a face loc unui magazin Altex

Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind cumpărarea a două imobile, unul în suprafață de 569 de metri pătrați și celălalt de 283 de metri pătrați, situate în fosta curte a Prescom, proprietate privată extratabulară a lui Valentin și Adina Armașu. Mai precis, este vorba de magazinul de mobilă și hala de depozitare.

Potrivit raportului de specialitate, achiziția celor două imobile este necesară întrucât, prin HCL 90/05.03.2020 privind actualizarea studiului de fezabilitate pentru investiția: „Amenajare promenade și piste de biciclete pe ambele maluri ale Bârzavei”, Consiliul Local Reșița a apreciat oportună extinderea rețelei de promenade și piste de biciclete și în această zonă. În aceste condiții, se impune lărgirea căilor de circulație, iar clădirile respective sunt amplasate pe un teren ce urmează să fie afectat de acest proiect de investiție.

Legat de acest aspect, există și o scrisoare de intenție venită din partea SC COMETEX SRL, în care se arată că deține în proprietate privată un teren în suprafață de 6.712 metri pătrați, situat în imediata vecinătate a magazinului Kaufland și că dorește realizarea unei investiții constând în construcția unui magazin ALTEX.

Pentru atractivitatea zonei, SC COMETEX SRL se obligă să realizeze pe cheltuială proprie lucrarea de investiții privind realizarea promenadei pe malul Bârzavei, în continuarea celei realizate de Kaufland, până la intersecția cu Strada Fântânilor, unde este situat podul IGOR.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Propunerea SC COMETEX SRL este ca Primăria să cumpere cele două clădiri, să le demoleze, iar terenul eliberat să facă obiectul unei asocieri cu Primăria. În schimb, SC COMETEX SRL va realiza promenada pe cheltuială proprie, iar la finalizarea lucrărilor, investiția să fie donată Primăriei reșițene, urmând ca ea să fie declarată de uz și utilitate publică.

În plus față de realizarea promenadei, SC COMETEX se obligă să doneze Municipiului Reșița suma de 60.000 de euro, constituind parte din costul generat în sarcina Primăriei, ca urmare a efectuării operațiunilor de cumpărare a celor două imobile și demolarea acestora.

Acest proiect nu vizează însă PUB Vintage, care face obiectul unui proces în instanță.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/