Când o veni primăvara! Modernizarea celui mai spart drum din Lugoj așteaptă vremuri mai bune

Municipalitatea lugojeană a decis amânarea programului de reabilitare a străzii Herendeștiului din lipsa unor garanții legate de asigurarea parametrilor de calitate.

Este pentru prima oară când administrația locală cere asemenea lucruri unui constructor, astfel că prima modernizare din ultimii 30 de ani a drumului Herendeștiului, din cartierul Mondial-Bocșei, programată pentru această toamnă, va fi amânată.

Proiectul, câștigat de una dintre firmele omului de afaceri Florin Măran, care deține și fosta fabrică de cărămidă, va fi executat începând din primăvara anului viitor pentru a se putea respecta condițiile de calitate, care nu ar mai fi putut îndeplinite în această perioadă din cauza timpului prea scurt rămas până la instalarea sezonului rece.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Am avut o discuție cu constructorul despre acest proiect, așteptat de foarte mulți ani de locuitorii din Mondial-Bocșei și am solicitat respectarea condițiilor de calitate. Pentru că timpul rămas până la venirea sezonului rece este foarte scurt, iar lucrările nu pot fi terminate într-un interval rapid și la parametrii calitativi ceruți, s-a convenit ca investiția să înceapă anul viitor, când vremea va permite, pentru a putea fi făcută o lucrare de calitate.”, a spus primarul Claudiu Buciu.

Lungimea totală a drumului care urmează să fie modernizat este de peste un kilometru. Conform proiectului, se va reface complet fundația drumului (pentru trafic la nivel de autostradă) și se vor așterne câteva straturi de asfalt.

publicitate si promovare online banner maxagro