„De când cu pandemia, am impresia că Halloweenul a fost în fiecare zi. Mască avem, ne mai lipseşte costumul”

1000x100 Cuib de vise 1000x100

De câțiva ani încoace, pentru românii care recunosc Halloweenul ca sărbătoare, seara de 31 octombrie reprezintă o adevărată provocare. Dacă cei mici abia așteaptă să sculpteze dovleci sau să îmbrace costume de vrăjitori accesorizate cu mături zburătoare, cei mari își testează creativitatea apelând la ținute care mai de care mai înfiorătoare și participă la petreceri organizate de multe restaurante și baruri. „Sună frumos, dar poate anul viitor”, spune o tânără de 26 de ani, aceasta fiind convinsă că situația epidemiologică actuală nu va permite organizarea evenimentelor în acest sens.

„De când cu pandemia, am impresia că Halloweenul a fost în fiecare zi. Mască avem, ne mai lipsește costumul. E drept că mulți nu văd cu ochi buni această sărbătoare, însă, pentru copii și pentru tineri, ea este un prilej de bucurie, de socializare, de creativitate. Fără să instig pe cineva să nu respecte măsurile de protecție individuală, cred că noul coronavirus nu ne-a determinat să fim mai buni unii cu de ceilalți, ci mai reci. Această distanțare fizică a condus la distanțarea socială. Nimic nu va mai fi la fel. Normal că ne-am luat adio de la orice eveniment cultural-artistic. E grăitoare anularea marilor concerte din acest an, motiv pentru care nu cred că mai are rost să vorbim despre petrecerea de Halloween. Cel mai probabil, de seara de 31 octombrie se vor bucura cei mici și mi-aș dori să fie așa. Cotumele în acest sens se află deja pe rafturile supermarketurilor, la fel și decorațiunile tematice. Pentru noi însă, ratarea mai multor evenimente din 2020 va fi o lecție de viitor, astfel încât să prețuim orice moment pe care îl împărtășim cu prietenii, nu să stăm cu ochii ațintiți la telefon, pe rețelele de socializare, în timp ce luăm, spre exemplu, masa în oraș.”, a subliniat tânăra.

Despre Halloween

STPT job 1000x200

La origine, Halloweenul este o sărbătoare celtică, preluată în zilele noastre de tot mai multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se prin intermediul imigranților irlandezi din SUA, în secolul al XIX-lea. Numele provine din limba engleză, de la expresia „All Hallows’ Even”, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental – catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând: „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că, dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Sursa foto principal: supercazino.ro.

Sursa foto: r3media.ro.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/