Proprietari și nu chiriași! Reșițenii care locuiesc în blocuri ANL își pot cumpăra apartamentele

anl

Aleșii reșițeni au aprobat, în cea mai recentă ședință, vânzarea mai multor apartamente de tip ANL către titularii contractelor de închiriere. Sute de astfel de locuințe din municipiu pot avea de acum proprietari și nu chiriași.

Locuințele ANL se pot vinde numai titularilor contractelor de închiriere și/sau către persoanele în beneficiul cărora s-a continuat închirierea, și numai la solicitarea acestora. Prețul de vânzare al locuințelor se stabilește în funcție de mai multe criterii, astfel că acesta poate să difere de la un apartament la altul. Locuințele se pot cumpăra și în rate, suma încasată din vânzarea acestora revenind Agenției Naționale pentru Locuințe.

„Începem să avem tot mai multe solicitări pentru achiziții de apartamente în regim ANL. Sunt foarte bucuros că se întâmplă asta. Deși banii nu revin Primăriei Reșița, ci doar într-un procent insignifiant, de 1 sau 2%, dacă nu mă înșel, bugetul majoritar merge spre Agenția Națională de Locuințe, avem două avantaje aici. Unul este legat de faptul că vânzarea de ANL-uri creează punctaj pentru orașul în care se întâmplă acest lucru și îi dă dreptul să solicite alte clădiri, blocuri în regim de ANL, lucru pe care noi deja îl facem pentru că avem câteva proiecte câștigate, iar în altă ordine de idei, începem să schimbăm mixul de populație. Nu ascund faptul că vânzarea de ANL se întâmplă și pentru că am majorat puțin cuantumul chiriilor, iar oamenii au început să se gândească că decât să plătească o chirie, care este destul de serioasă deja, mai bine iau un credit și își cumpără apartamentul și îl au în proprietate.”, a declarat primarul Ioan Popa.

Edilul a explicat și motivele pentru care nu au fost scoase la vânzare până acum acest tip de apartamente, precizând, totodată, că acesta este un moment bun pentru o astfel de investiție.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

De ce nu s-a făcut până acum vânzarea în regim de ANL? Din două motive: unul că nu au fost apartamentate toate blocurile, deci nu erau dezmembrate, și, în al doilea rând, sistemul de calcul al prețului ANL-ului era foarte, foarte mare. Prețurile o luaseră razna, la un moment dat. Se duceau undeva la 1.000 de euro pe metrul pătrat și acum au coborât undeva în zona de 500 de euro/mp, dacă nu mă înșel, ceea ce este foarte bine astăzi. Este un preț sub piață, și nou construit, și vechi. Deci, este un moment prielnic, prețurile sunt foarte bune, competitive și cred că cei care locuiesc în astfel de locuințe e bine să facă aceste achiziții.”, a adăugat primarul Popa.

În Reșița sunt aproximativ 400 de apartamente în regim ANL, iar în viitorul apropiat se vor construi altele noi: pentru tineri căsătoriți și cazuri sociale, două blocuri în zona Stavila la care se lucrează în prezent, iar municipalitatea urmează să semneze alte două contracte de lucrări cu Agenția Națională de Locuințe pentru imobile destinate tinerilor specialiști din sănătate (medici, asistenți, infirmieri), dar și pentru alte categorii sociale.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/