Pronosticuri confirmate: Reşiţa, ruşinea fotbalului românesc!

Opţiunile şi deciziile total neinspirate ale aleşilor locali, încăpăţânarea, orgoliile, interesele şi amatorismul unora care sunt ţinuţi în braţe de cei pe care reşiţenii i-au ales acum patru ani încep să se vadă tot mai tare în Valea Domanului, unde Metalul şi CSM Şcolar îşi dau cu stângu-n dreptul făcând oraşul de râs. Şi nu gratuit, ci cu destule miliarde cheltuite de la bugetul local!

Cu un lot foarte subţire, încropit cu un număr mare de juniori, Metalul a debutat în actuala ediţie de campionat cu două înfrângeri. Cum opţiunile antrenorului Marian Pană sunt foarte puţine, s-a luat decizia ca la meciul contând pentru turul al V-lea al Cupei României, disputat ieri, pe Stadionul „Motorul” din Arad, împotriva echipei UTA Bătrâna Doamnă, să intre în teren juniorii republicani, conduşi de pe bancă de Cosmin Buda. Rezultatul a fost pe măsură. 9-0 pentru arădeni, după 4-0 la pauză! Jocul a fost dominat de echipa arădeană, foarte tinerii jucători ai Metalului ajungând rar de tot la poarta adversarilor. Deși scorul arată perfect realitatea din teren, trebuie spus că portarul reșițean a avut câteva intervenții curajoase, alături de colegii din apărare, limitând proporțiile scorului.

Cosmin Buda a contat la Arad pe Bogdan Ciule, Remus Pârvu (min. 55, Nicolae Holovcici ), Andrei Doban, Denis Dincă, Sebastian Ticău (min. 86, Claudiu Iancu), Cristian Bloju, Andrea Sândescu, Cosmin Epure (min. 76, Vlad Geambașu), George Ponoran, Roberto Muselin, Miloş Krkelic. UTA nu a jucat nici ea cu prima garnitură, dar asta nici nu mai contează. „Am dat importanță întâlnirii cu Reșița, chiar dacă am apelat la jucători care au intrat mai puțin. Mergem mai departe în Cupa României, sperăm să aducem o echipă din Liga I la Arad. A fost unul din obiectivele noastre. A fost un antrenament bun pentru cei care au jucat mai puțin sau deloc până acum. Aceeași echipă am fi aliniat-o și dacă Reșița venea la Arad cu titularii, poate am fi apelat pe parcurs la Rus și Szekely, și ei în căutare de încredere. Copiii noștri cresc sănătos”, a declarat Roland Nagy, antrenorul echipei UTA.

În analele fotbalului românesc rămâne în primul rând scorul şi mai apoi echipa de pe teren, astfel că Reşiţa a reuşit încă o dată să se facă de râs. Nu i-a fost bine pe primele locuri, acolo unde a terminat doi ani la rând cu acelaşi Rufă patron!

 

 

foto> Miruna Mihancea

Comments

 1. cosminnen says:

  Nea petre unde esti…vezi ce ziceam..nu mai comentati fotbal ..grn tu ce zici???

 2. Dan-Alioşa Ulici says:

  Părtaş la această ruşine e şi autorul articolului, dacă el a pupat dosul acţionarului majoritar…ia uite-l cum aruncă acum pisica doar în curtea CL-ului reşiţean…:))) Bagă Stanciule tu bani că nea patronu’…ioc bani…:)))

 3. Cetățean says:

  Stanciule,ce plm ai mă cu Școlar,iar dai cu pietre în echipa aia? Boule! CSM Școlar e echipa orașului Reșița,viitorul fotbalului reșițean.
  Cât despre ”juniorii” echipei Metalul Reșița,niște petarde! Cel mai bun de la grupa 98′ e Szijj Bogdan. George Ponoran a jucat titular în prima etapă cu Satu Mare..pai să mă ierte Dumnezeu,dar așa jucător de slab n-am mai văzut..să nu știi să dai o centrare din flancul stâng in careu? Să nu știi să lovești cu piciorul în minge? Jucătorul ăsta a fost promovat pe pile,știți foarte bine că antrenorul Cosmin Buda e un mercenar,pentru un KG de cârnați și-ar vinde și nevasta. (Părinții lui Ponoran au o măcelărie în zona școlii generale nr1 Reșița) De aici se sub înțelege..
  Mă uit pe imagini și văd că băieții ăștia sunt mai ocupați să lucreze la aspectul fizic,Ponoran părul mare ( alias David Luiz) mai unu (barbă) , (Crestă) etc. În fine…concluzia: METALUL REȘIȚA va retrograda 100%. Iar din sezonul viitor vom scăpa de Rufă,să-și ia echipa și s-o ducă unde vrea el,dar din fericire pentru noi,Rufă nu va mai avea echipă în liga 2 :)) să vedem care e prostul și îl primește cu echipa în liga 3.

 4. fotbalistul says:

  Indiferent de ce se intampla la club..cum sa iei frate 9-0 de la o echipa oarecare…???!!! Astia sigur se antreneaza la fotbal acolo!? Daca mergi prin oras, pe unde se mai joaca fotbal si selectezi 11 amatori cu burta si chelie sigur nu iau 9-0 de marea echipa UTA! Vai da cicu lor!

 5. Bănățean says:

  Asta e începutul umilinței. Băieții ăștia care au jucat la Arad sunt tot de la Școlar? Dacă nici anul ăsta nu promovează Scolarul? Mai bine îl dau pe Rufa afară de tot. Să dispară de aici! Ne face pe noi de râs în primul rând

 6. Cetățean says:

  Băieții care au jucat ieri sunt de la grupele de copii și juniori (Grupa 98′ mai exact) Ei nu joacă la echipa din liga 4 (CSM Școlar Reșița) singurul care evoluează în liga 4 de la grupa 98′ e Bogdan Szijj care a și marcat un gol în prima etapă a Școlarului împotriva lui A.S Rapid BUCHIN. Dacă ești muncitor ai toate șansele să fii fotbalist,ceilalți sunt doar niște ”jucători de fotbal”.

 7. VASI says:

  Auzi la ,,cetatean,, CSM Scolar viitorul fotbalului resitean. Doana,Bresneni ce viitor frumos.Mai trebuie sa intre Popa in poarta,Potoceanu fundas,sa-l aduca pe Ciucur mijlocas si pe Szijj senior atacant si faceti echipa de viitor.

 8. Cetățean says:

  Așa și? Ăștia 2 sunt mai experimentați. Juniorii au ce învăța de la ei,o echipă se creează în jurul unor jucători ”bătrâni”. Dacă ai vedea tu cum îi coordonează Doană și Bresneni,n-ai mai comenta…dar de unde să știi tu…

 9. Cetățeanul says:

  Citesc ce scrie tăntălaul și gogomanul Dan Alioșa P(ulici)…mă intreb când vei ieși de sub roba primarului?Așa lingău n-am mai văzut…

 10. Cetățean says:

  Dacă și Dan Alioșa e lingău…p-asta n-am mai auzit-o. Cum să spui bă că Alioșa e lingău???
  E singurul jurnalist din Reșița cu coroană vertebrală! Omul ăsta spune lucrurile pe față,nu tace și înghite,nu e manipulat de nimeni așa cum o face alde Dani Stanciu.

 11. Cetățean says:

  Coloană* bag pula-n ea de tastatură că mă corectează când nu trebuie

 12. LuxPhotoFuchs says:

  Dar dacă în cazul promovării CSM Şcolar peste câţiva ani se întorc Moţi, Scutaru, Tânc, O. Popescu, Vădrariu şi…Zimmermann? Cu privire la meciul de cupă o consider ca o înjosire a unor copii ai Reşiţei de 16, 17 şi 18 ani trimişi în postură de “carne de tun” precum şi ca o terfelire a unui nume de tradiţie, Metalul Reşiţa câştigătoarea în 1954 a unicului titlu pentru fotbalul de după război. Aceşti copii: CIULE – PÂRVU, DOBAN, DINCĂ, TICĂU – BLOJU, SĂNDESCU, EPURE, PONORAN – MUSELIN, KRKELIC împreună cu părinţii lor, fraţii lor, bunicii lor nu vor uita prea curând ce “crimă” au comis cei care i-au trimis să reprezinte Reşiţa.

 13. LuxPhotoFuchs says:

  Dacă CSM Şcolar va fi sprijinită şi ea va promova peste câţiva ani întrun eşalon superior oare reşiţenii noştri MOŢI, SCUTARU, O.POPESCU, TÂNC, BEŢA, VĂDRARIU şi…ZIMMERMANN nu s-ar întoarce pentru a-şi încheia cariera la mama acasă? La Arad copiii Reşiţei au fost înjosiţi şi a fost terfelit numele câştigătoarei Cupei României din 1954. Ce credeţi, cum se uită acum părinţii, fraţii, bunicii acestor copii de 16,17,18 ani în ochii celor pe care îi întâlnesc? Rufă, Stepanescu, Năsturel să purtaţi în cârcă acest 0-9 în vecii veciilor! Amin!

 14. Andi says:

  Nenea condiment Fuchs, vedeti ca se prinde zacusca. Nu mai stati atat in fata calculatorului pentru ca va obositi prea mult ochii si poate o sa va trebuiasca ochelari cu dioptrii mai mari. Nu de alta, dar poate nu va permiteti din pensie sa ii cumparati. Poate le spuneti o poveste nepotilor, daca sunteti atat de experimentat.

 15. Podsekalnikov says:

  Fot-bal, fot-bal, fot-bal. Cum e turcu si pistolu, cum e fotbalul asa e si orasul. Merg mana in mana. Vesnica pomenireeeee……..

 16. LuxPhotoFuchs says:

  Andi Cătălin tot zidul budei de pe stadion îl sprijini? Vezi că rahatul a ajuns la nivelul 9 (nouă)

 17. Din punctul meu de vedere singurul vinovat este mercenarul de Rufa . Si acum a jucat cunva la pariuri ? O fi stiut si rezultatul. Rezultatul este pe masura disperarii sale ca nu mai scoate cati bani vrea din bugetul Resitenilor. In rest copiii aceia au facut tot ce au stiut. Pana este omul lui Rufa. Rusine Rufa.

 18. Cetățean says:

  Bag mâna în foc că Andi e jucător la GRUPA 98 a lui Buda(W.C)
  Băi căcățel mic,mă-ta nu te-a învățat să-i respecți pe oamenii care chiar cunosc fenomenul? Te/vă supără adevărul. Sunteți toți niște bufoni,caricaturi de jucători!

 19. radu says:

  Rufa ar trebui sa ne lase si sa plece cu coada intre picioare. A umilit jucatorii pe care i-a lasat fara bani si nu a ajutat echipa cu absolut nimic. La asemenea mentalitate de mitic ar fi bine sa numai apara pe la noi. Esti un patron de carton Rufa si un om de nimic…

 20. marinjuvete says:

  corect RUFA _MENTALITATE DE MITIC dar au foslt olteni care au creat impreuna cu banatenii o Resita fantastica ca MARIUS POPESCU cacaraleanul adoptat de noi!deci fara rasism sau antioltenism!

 21. gugulan says:

  Cand Resita joaca impotriva Caransebesului….este sustinuta ca fiind Metalul,cand ia bataie este Maciuca….!!!Petru Fuchs este o “curva” jurnalistica…asta o stiu toti..!!

 22. Cetățean says:

  Gugulan = 0 creier.

 23. GRN says:

  Copiii au luat 9 la UTA… metalu cu vedetele lu rufa au luat 5 acasa de la satu mare… nu e cine stie ce diferenta…ceva doar de bani, copii joaca gratis , vedetele lu rufa pe 1000 euor banii resitenilor…intelegi dani stanciu ?