Punerea în valoare a unuia dintre obiectivele absolut superbe din județul Caraș-Severin: Lacul Mărghitaș, aflat la 3 km de orașul Anina, l-a determinat pe edilul Gheorghe Românu să bată atât la ușa reprezentanților Parcului Național Semenic – Cheile Carașului, cât și la cea a reprezentanților Apelor Române, doar, doar va izbuti ca acest loc să fie destinat agrementului.
Piedicile întâmpinate de-a lungul timpului pentru ca locul pitoresc din vestul țării, creat în scop turistic, în anul 1940, să-i poată îmbia pe turiști atât cu frumusețea locului, cât și cu mireasma pădurilor de conifere și foioase par să devină ușor, ușor istorie, primarul Românu anunțând că: „Acum 2 ani, am reușit să intabulăm Lacul Mărghitaș. În momentul de față, acesta este un lac al comunității Anina”.
Chiar dacă problema proprietății lacului a fost elucidată, un alt impediment pare să stea în calea materializării ideii autorităților locale: suprafața terenului din fața lacului aparține unui privat, lucru care limitează accesul spre zona parcă desprinsă din povești. În acest sens, edilul-șef a încercat să facă un alt drum, prin Direcția Silvică Caraș-Severin, undeva la vreo 400 de metri, pentru a ajunge la destinație. Cum această variantă trece prin liziera pădurii, reprezentanții Parcului Național Semenic – Cheile Carașului s-au opus vehement acestui demers.
Până la urmă, Gheorghe Românu a reușit să găsească înțelegere la proprietarul terenului din fața lacului, acesta promițându-i politicianului că îi va da în jur de 2.000 de mp de teren, „un teren lângă gardul lui ca să putem face acest drum spre Mărghitaș”, a ținut să puncteze edilul.
Cu partea drumului de acces soluționată, șeful urbei Anina mai are de trecut un hop și anume: înlocuirea a două vane de la barajul lacului, o dispoziție a Apelor Române. În cazul în care lucrările nu vor fi realizate, barajul trebuie deschis, iar apa lăsată să curgă.
Referitor la ce urmează să se întâmple cu splendoarea locului, primarul Gheorghe Românu a explicat că Lacul Mărghitaș va fi destinat agrementului, existând două posibilități de materializare a aceste idei: „Fie primăria să se ocupe de acest lucru, aici, urmând să apară bărci și hidrobiciclete, cum era odată, fie să-l concesionăm unui privat care să ducă la capăt viziunea noastră”, a concluzionat, pentru expressdebanat.ro, primarul orașului Anina, Gheorghe Românu.
DRDP Timișoara a trimis Agenției Naționale pentru Achiziții Publice documentele pentru validarea licitației pentru SF-ul de lărgire a Centurii Timișoara Nord. Autoritățile doresc ca varianta de ocolire a orașului...
Descoperă patrimoniul heraldic al Timișoarei într-o carte unică
Zeci de mii de timișeni, fără curent din cauza vântului. Anunțul autorițăților județene
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281