Gradul de ocupare pe Muntele Mic este de 100% în ultimii ani, de Revelion

Deși nu e stațiune montană cu acte în regulă, zona Muntele Mic este din ce în ce mai căutată în sezonul rece, datorită investițiilor realizate în ultimii ani. De aceea, pachetele de Revelion au început să se vândă înainte de a fi promovate.

Dacă de sărbătorile de Crăciun turiștii încă preferă locul liniștit de acasă și în sânul familiei, la cumpăna dintre ani bănățenii și nu numai aleg câteva zile de relaxare la munte.

Oferta de Revelion este pentru toate buzunarele de la pachete de 3 nopți până la pachete de 5 și chiar 6 nopți care includ și cina festivă de Anul Nou, cazare la pensiuni, în apartamente moderne sau la hotel.

Hotelul Muntele Mic, administrat de o familie tânără și cu idei de dezvoltare și promovare moderne nu mai are nicio cameră liberă de Revelion, chiar dacă suntem cu o lună și jumătate înaintea acestui eveniment.

De asemenea, la pensiuni prețul este între 800 și 1400 de lei de persoană pentru pachetul de 4 nopți de cazare cu masa de Revelion inclusă. Pentru cei care nu știu dacă pot să-și ia concediu de la locul de muncă, la Complexul de Cazare Isai s-a realizat și un pachet cu demipensiune de 280 de lei pe zi de persoană, în care este inclus și schipassul pentru utilizarea telescaunului Isai.

Administratorul complexului Isai, Silvia Raileanu, ne-a declarat că nu a publicat anunțul cu oferta de Revelion pentru că deja are jumătate din locurile de cazare ocupate pentru acea perioadă:

Din punctul meu de vedere turiștii trebuie aibă de unde să aleagă pe Muntele Mic și cum sărbătorile în acest an nu pică tocmai la sfârșit de săptămână, atunci ne-am gândit că se poate solicita un pachet de vacanță de minim trei nopți de cazare indiferent de data de intrare la cazare. Pachetul cuprinde cazare în apartamente și studiouri cu o mini bucătărie, cu demipensiune și masa de Revelion inclusă. Mai mult noi vrem ca în prețul biletului să le oferim și transportul pe telescaunul Isai gratuit pentru schiori. Nu am început promovarea pentru că noi am deschis anul trecut și deja suntem căutați datorită condițiilor de cazare și a serviciilor din restaurantul nostru, astfel că am rezervat până acum jumătate din locurile de cazare în perioada Revelionului.”, ne-a precizat Silvia Raileanu.

Proprietarul Complexului de Cazare Isai ne-a mai menționat că anul trecut gradul de ocupare la cazare a fost de 100%, în condițiile în care turiștii urcă pe munte joia și coboară duminica.

Numărul turiștilor a crescut în ultimii 2-3 ani pe Muntele Mic, datorită extinderii locurilor de cazare, dar și a ofertei diversificate de pârtii. Capacitatea locurile de cazare, conform unui studiu realizat de către Primăria Turnu Ruieni, poate atinge în acest an 700 de locuri de cazare.