Promovarea, ,,o lecție de viață”

Primarul Marcel Vela a primit vestea promovării echipei de fotbal a oraşului în Liga a II-a în timp ce se afla în Cehia, într-o vizită de lucru, dar a reacţionat imediat pe pagina sa de Facebook.

Gugulanii au revenit în eşalonul secund al fotbalului românesc după o absenţă de trei decenii, astfel că bucuria trăită de artizanii acestei performanţe, dar şi de microbiştii caransebeşeni a fost uriaşă. După fluierul final al partidei cu Pandurii II Târgu Jiu, pe stadionul din Parcul Teiuş au fost momente emoţionante, dar bucuria a fost la fel de mare şi pentru edilul-şef, chiar dacă a ratat fiesta. ,,Am visat cu ochii deschiși și acum sunt fericit. Am sperat, am luptat și am reușit. Calificarea aceasta este o lecție de viață despre cei care cad și apoi știu și au puterea să se ridice. Le mulțumesc lui Dan Alexa și Sorin Boiangiu, lui Alin Artimon, Iosif Rotariu și Sorin Gheju, băieților care nu au renunțat la acest vis, extraordinarei galerii, microbiștilor fideli și optimiști și, evident, colegilor consilieri locali care m-au susținut în acest demers”, a scris Vela.

Dan Alexa, partenerul municipalităţii în finanţarea FC Caransebeş, şi-a adus aminte de ziua de 22 iunie a anului trecut, când s-a născut, practic, acest proiect. ,,A fost o muncă asiduă. Ştiţi ce era acum un an aici, unde era fotbalul caransebeşean. Mi-aduc aminte ultimul meci, cu Motru, când eram retrogradaţi şi fără echipament, plini de datorii, fără absolut nimic. A fost ambiţia noastră, am avut sprijinul şi vreau să-i mulţumesc domnului primar Vela, pentru că am reuşit o mare performanţă, iar fără sprijinul dumnealui nu am fi realizat nimic. E şi meritul dumnealui, e mândria dumnealui, că e oraşul dumnealui. Sunt fericit pentru că am obţinut o performanţă pentru oraşul în care m-am născut, în care am crescut, în care am început fotbalul. Am văzut atâta lume la stadion, atâta lume fericită şi, practic, asta este ceea ce mi-am dorit. Sunt emoţionat, sunt bucuros, sunt fericit”, a declarat Dan Alexa.

Antrenorul lui Poli nu i-a uitat nici el pe tehnicienii care au antrenat în acest sezon echipa Caransebeşului. ,,Vreau să-i mulţumesc domnului Artimon, care a avut un mare merit la obţinerea acestei performanţe. Un mare merit a avut şi Iosif Rotariu. Sunt oameni care au fost alături de noi cu sufletul, au fost implicaţi total. Această promovare este şi a lor. Vreau să-i mulţumesc lui Sorin Boiangiu, care numai eu ştiu cât a suferit şi câte nopţi n-a dormit. Vreau să mă felicit şi pe mine pentru că mi-am ales o echipă bună, dar şi pe jucători”, a mai spus Alexa.

Copleşit de emoţii a fost şi Sorin Boiangiu, managerul gugulanilor. ,,Este, cu siguranţă, una din cele mai frumoase zile din viaţa mea, dacă nu chiar cea mai frumoasă. Ni s-a îndeplinit dorinţa noastră cea mai mare, s-a încununat munca depusă. În 22 iunie anul trecut am hotărât împreună cu Dan să intrăm în acest proiect, am ştiut de la început ce vrem şi am reuşit. Vreau să le mulţumesc tuturor”, a declarat Boiangiu. Acesta a recunoscut că a trecut prin emoţii fantastice după ce gorjenii au egalat: ,,Se pare că suntem un mic Rapid, avem o echipă care nu ne lasă să trăim liniştiţi nicicum. Îmbătrânim, pierdem din ani, cu siguranţă, dar finalul e fericit!”